Skip to content

Farsangi lakodalom

Ma este mutatják be Poldini Ede Farsangi lakodalom című kortárs operáját az Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós termében. Az előadásban látható hóvihar videófelvételeket a ZemplénTV és a ZsolcaTV biztosította.

Poldini Ede kétfelvonásos vígoperáját 1924. február 16-án mutatta be a Magyar Állami Operaház. Az opera librettóját Vajda Ernő bő évtizeddel korábban már elkészítette, ám a világháború és más körülmények hátráltatták az opera megírását. A premier óriási siker volt, a Farsangi lakodalom száznál is több előadást élt meg. Nem gyakori repertoárdarab, holott azon kevés magyar opera közé tartozik, amely külföldön is sikert aratott: játszották Bécsben, Drezdában és Londonban is.

A darabot az elmúlt év járványhelyzete teljesen új színekkel festette át, mindannyiunk számára ismerős pillanatok és lélekállapotok sorjáznak, hogy jót tudjunk nevetni magunkon, és azon, hogyan töltöttük el az utóbbi időszakot a négy fal közé zárva.

A vígopera két részben, három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal kerül bemutatásra.

 

Az opera Felsőzsolcai kötődése az, hogy az előadásban látható hóvihar videófelvételeket a ZemplénTV és a ZsolcaTV biztosította.

 

Forrás: www.opera.hu