Skip to content

Európai Mobilitási Hét

Újra lesz autómentes nap városunkban szeptember 22-én.

A felhívásnak már hosszú évekre visszamenő hagyománya. Felsőzsolcán ezen a napon a mozgást és a környezetvédelmet is szeretné népszerűsíteni az önkormányzat. A kezdeményezés 1998-ban Franciaországból indult, az elmúlt években Európa-szerte népszerű rendezvénnyé vált.

 

Az Európai Mobilitási Hét célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampányához kapcsolódó autómentes napot idén szeptember 22-én tartják Felsőzsolcán, melyet számos program kísér majd a Bárczay – kastély udvarán.

 

Gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak a rendőrséggel közösen megrendezendő közlekedési vetélkedőn, a Magyar Vöröskereszt jóvoltából balesetszimulációt fognak bemutatni, megajándékozzák majd a városban ezen a napon kerékpárral közlekedőket, és a hét felhívásainak eredményhirdetését és díjazását követően a programok végén egy roller is gazdára talál Felsőzsolca Város Önkormányzata jóvoltából – tudtuk meg Szarka Tamás polgármestertől.

 

A polgármester hozzátette, hogy Felsőzsolca környezettudatos beruházásaival, fejlesztéseivel – a kerékpárút hálózat bővítésével és a folyamatos faültetésekkel – a város levegőjének védelmét szolgálja, valamint már egészen kis kortól megismertetik a gyerekekkel a környezetvédelem fontosságát, annak eszközeit az óvodák és iskolák dolgozói segítségével.

 

Az Európai Mobilitási Hét programjairól a plakáton tájékozódhatnak: