Skip to content

Európai Mobilitási Hét Felsőzsolcán! – Szombaton az egészségé a főszerep

Szeptember 16. és 22. között egészségügyi szűrések, sport és színes programok várják az érdeklődőket Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi megmozdulásán Felsőzsolcán! Az Európai Mobilitási Hét szombati nyitó rendezvényén az egészségé lesz a főszerep.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozott az idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Héthez. A nyitórendezvényen szeptember 16-án, szombaton Egészség és Sportnap keretében biztosítanak majd lehetőséget a lakosság részére az egészség megőrzéséhez szükséges vizsgálatok elvégzésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közreműködésével tüdőszűrést is végeznek majd.
Ahogyan az egész kampány során, úgy a nyitó rendezvényen is nagy hangsúlyt kap a sport. Felsőzsolcára érkezik az ország egyik legnagyobb ügyességi pályája az EXATRUN akadálypálya, közös edzésen vehetnek részt Rubint Rellával, a legkisebbek részére mondókákkal és játékokkal készülnek a Bellőke keretében.
Az önkormányzat Energiatakarékosság TOTÓ-val is készül, melynek nyereménye egy elektromos autó egy napra a Miskolc Autóház támogatásával!

A hét során kerékpáros programokon – Bringás reggelin, kerékpártúrákon -, vetélkedőkön, néptánc foglalkozáson, táncórán is részt vehetnek a lakosok, szeptember 22-én, pénteken pedig Toma és csapata – Autómentes korokat idéző történeti kalandparkja várja a lakosságot az Autómentes nap alkalmával a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséért.