Skip to content

Európai Mobilitási Hét Felsőzsolcán!

Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozott az idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Héthez. Egészségügyi szűrések, sport és színes programok várják az érdeklődőket Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi megmozdulásán Felsőzsolcán!

Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozott az idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Héthez. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. 

Felsőzsolcán szeptember 16-án, szombaton Egészség és Sportnap keretében biztosítanak majd lehetőséget a lakosság részére az egészség megőrzéséhez szükséges vizsgálatok elvégzésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közreműködésével tüdőszűrést is végeznek majd. Ahogyan az egész kampány során, úgy a nyitó rendezvényen is nagy hangsúlyt kap a sport. Felsőzsolcára érkezik az ország egyik legnagyobb ügyességi pályája az EXATRUN akadálypálya, közös edzésen vehetnek részt Rubint Rellával, a legkisebbek részére mondókákkal és játékokkal készülnek a Bellőke keretében.
Az önkormányzat Energiatakarékosság TOTÓ-val is készül, melynek nyereménye egy elektromos autó egy napra a Miskolc Autóház támogatásával!

A hét során kerékpáros programokon – Bringás reggelin, kerékpártúrákon -, vetélkedőkön, néptánc foglalkozáson, táncórán is részt vehetnek a lakosok, szeptember 22-én, pénteken pedig Toma és csapata – Autómentes korokat idéző történeti kalandparkja várja a lakosságot az Autómentes nap alkalmával a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséért.