Skip to content

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Felsőzsolca Város Önkormányzata is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét idei kampányához.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. A 2021. november 20-28. között megrendezésre kerülő idei tematikus hét kiemelt témája a „körkörös közösségek”.

 

A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy a résztvevő országok lelkes önkéntesei egy teljes héten keresztül saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a keletkező mennyiség csökkentésére, valamint az anyagok újra hasznosításának fontosságára. A főszervező EWWR – European Week for Waste Reduction – a hulladékok problémakörén keresztül szándékozik bemutatni a fenntartható fogyasztás és a körforgásos gazdaság jelentőségét.

 

Európa legnagyobb hulladékmegelőzési kampánya hazánkban is egyre népszerűbb. A tavalyi évben 10.695 akciót valósítottak meg Európa-szerte a programhoz csatlakozó önkéntesek. Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt. A kampány 2021. évi magyarországi koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft.

 

Forrás: https://hulladekcsokkentesihet2021.hu/

 

Részletek az oktatási intézményekben.