Skip to content

Energetikai fejlesztések Felsőzsolcán – Megújul a konyha épülete

Elkezdődtek a Közétkeztetési konyha energetikai felújításának kivitelezési munkái.

A Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül, Felsőzsolca Város Önkormányzata 130 millió forint, százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00128 azonosítószámú projekt megvalósítására.

 

A projekt négy önkormányzati épület, GAMESZ irodaépület, GAMESZ műhely, Bárczay-kastély és a Közétkeztetési Konyha épületének energetikai fejlesztését teszi lehetővé.

 

Célja az energetikailag elavult, költséges üzemeltetés mellett fenntartható épületek energiára fordítandó költségeinek jelentős csökkentése, szem előtt tartva a racionális energiagazdálkodás elősegítését is.

A projekt részeként megvalósuló elemek mind a négy épület esetében a hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, napelemes rendszer kiépítése, fűtési és HMV rendszer korszerűsítése, valamint projektarányos akadálymentesítés.

 

A kivitelezési munkák a Közétkeztetési konyha esetében a mai napon indultak. Az épületen belül elvégzendő munkálatok idejére a konyha zárva tart, a közétkeztetést ez idő alatt is biztosítja Felsőzsolca Város Önkormányzata.