Skip to content

Energetikai fejlesztések Felsőzsolcán – A GAMESZ irodaépülete is megújul

A kivitelezési munkálatok a nyílászárók cseréjével kezdődtek.

A napokban kezdetét vette a GAMESZ irodaépületének energetikai felújítása. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül, Felsőzsolca Város Önkormányzata 130 millió forint, százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00128 azonosítószámú projekt megvalósítására.

 

A projekt négy önkormányzati épület, GAMESZ irodaépület, GAMESZ műhely, Bárczay-kastély és a Közétkeztetési Konyha épületének energetikai fejlesztését teszi lehetővé.

A konyha épületének felújítási munkálatai mellett, mely az elmúlt év októberében vette kezdetét, a napokban történt nyílászárók cseréjével a GAMESZ épületének felújítása is folyamatban van.

A projekt részeként megvalósuló elemek mind a négy épület esetében a hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, napelemes rendszer kiépítése, fűtési és HMV rendszer korszerűsítése, valamint projektarányos akadálymentesítés.

 

A GAMESZ épületén a felsorolt elemeken kívül tetőcserét és belső felújítási munkálatokat is végez az önkormányzat, melyet saját forrásból valósít meg a racionális energiagazdálkodás elősegítése, valamint az épület energiára fordítandó költségeinek jelentős csökkentése érdekében.– tájékoztatott Szarka Tamás polgármester.