Skip to content

Előadások Dr. Kóczi Rozáliával Felsőzsolcán, a Bárczay-kastélyban

Dr. Kóczi Rozália közönségtalálkozót és könyvbemutatót tartott ma Felsőzsolcán.

A felsőzsolcai kötődésű Dr. Kóczi Rozália Előadások című könyvének bemutatóját tartotta ma Felsőzsolcán a Bárczay-kastélyban. A közönségtalálkozó alkalmával beszélgető partnere Lassúné Urbán Erika, a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár vezetője volt, a könyvből felolvasott Kun Attiláné.

A rendezvényen, melyet Szarka Tamás polgármester nyitott meg, jelen volt a szerző vendége Macsugáné Hegedűs Marianna, a Jedlik Ányos Tudományos és Ismeretterjesztő Társaság nyugalmazott igazgatója is. A bemutató elején a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola Felsőzsolcai Tagintézményének növendékei, Orosz Gábor kíséretében Süsser és Jager Richard darabokat adtak elő.
A könyv bemutatása során beszélgettek emberségről, empátiáról, mely a fogvatartottak számára tartott előadások indíttatásában játszott fontos szerepet, emellett több témát is felölelt a beszélgetés. Volt szó történelemről, reformációról, ünnepekről, a magyar nyelvről és nemzeti imánkról a Himnuszról. A témák középpontjában az összetartozás és annak erősítése állt.

Dr. Kóczi Rozália magyar nyelvtanárként és tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó szakemberként, mint a magyar nyel aktív művelője, a könyv szinte minden oldalán érezhetővé tette a társadalmi felelősség és a közösség felé fordulás fontosságát.

A könyv kölcsönözhető a könyvtárban – ajánljuk figyelmükbe!