Skip to content

Élő testvértelepülési kapcsolatok

Királyhelmecen járt a felsőzsolcai delegáció.

Szeptember elején több év kihagyás után került megrendezésre Királyhelmecen a Bodrogközi Kulturális Fesztivál, melyre Felsőzsolca is meghívást kapott. Szarka Tamás, városunk polgármestere nem csak részt vett a rendezvényen, de átadta a szlovákiai testvértelepülésen élő Kállai Miriám részére Felsőzsolca Város Önkormányzata százezer forint összegű támogatást, melyet a magyar nyelv ápolásáért végzett tanulmányaival érdemelt ki. Az öntudatos, precíz és kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező diák, szívesen méretteti meg magát tanulmányi versenyeken, valamint érdeklődik a képzőművészet iránt is.

A jubileumi városnap alkalmából Felsőzsolcán került sor a testvértelepülések közötti Öregfiúk labdarúgó mérkőzésre és a 30 éves kapcsolat megünneplésére. A mérkőzés visszavágóját a fesztivál második napján Királyhelmecen játszották a csapatok. A baráti mérkőzés eredménye 4-4 lett.
A rendezvényre meghívást kapott a Csomasz Brass Band Felsőzsolca is, akik fellépésüket megelőzve a szüreti felvonuláson is részt vettek, ezzel öregbítve városunk hírnevét.