Skip to content

Elindult a LED izzók kiosztása – Október 20-ig vehetőek át a Rendezvények Házában

Elindult a LED izzók kiosztása, melyet 2023. október 20. napjáig vehetnek át azok, akik korábban sikeres igénylést adtak le. Az izzók átvételére a Rendezvények Házában, munkanapokon 8 órától 16 óráig van lehetőség.

Ingyen LED izzóhoz jutnak hozzá azok a felsőzsolcai lakosok, akik regisztráltak a CYEB LED-csereprogramjára. Az adatok kitöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, az izzók száma és használati ideje alapján kiszámolta, hogy egy adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Az önkormányzat jelentős részt vállal a CYEB küldetésében. A program meghirdetése mellett, a regisztráció elvégzésében is segítséget nyújtott, valamint lebonyolítja az izzók átadását. Ezen fényforrások bolti értéke kb. 2000 forint. Azon kívül, hogy ez ingyenes, a háztartásában is nagy megtakarítást ér el, hiszen 90 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, mint az eddigi világítóeszközök, így használatukkal 90 százalékos megtakarítást érhetünk el a villanyszámlában. Emellett a LED-ek nagy előnye, hogy akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel.

A polgármester kiemelte: a városvezetés számára nagyon fontos, hogy támogassa a felsőzsolcai lakosságot az energiaválság idején is, emellett törekednek a zöld megoldások bevezetésére, támogatására. A legnagyobb energiamegtakarítást az önkormányzati intézmények energetikai felújítása hozta, mely fűtésre és világításra vonatkozott. Ez idén tovább bővült a napelemekkel, az önkormányzati bölcsőde pedig teljes mértékben a tudatos környezetvédelmi stratégia jegyében épül, a jelenleg elérhető zöld megoldások beépítésével.

Kérik, hogy a megerősítő e-mailt kapók az átvételhez vigyék magukkal személyazonosító igazolványukat, lakcímkártyájukat, valamint a regisztrációkor megadott felhasználási helyre szóló áramszámlát. Amennyiben nem a regisztrált személy veszi át az izzókat, az átvételhez két tanú aláírásával ellátott meghatalmazás is szükséges.

Facebook