Skip to content

Életünk Felsőzsolcán! – Alkotói pályázatot hirdet az önkormányzat

woman, girl, female-791185.jpg

Felsőzsolca Város Önkormányzata első alkalommal hirdet pályázatot a lakosság, kiemelten az idősebb korosztály számára, tanulsággal szolgáló írások, történelmi dokumentumok megírására.

Tavaly született az ötlet, hogy könyvben meséljenek a mai felsőzsolcai lakosok egykori életükről, a városhoz kapcsolódó történetekről.

 

Városunk polgármestere Felsőzsolca várossá avatásának 25. évfordulója alkalmából kéri az idősebb lakosokat, hogy emlékezzenek vissza és hagyjanak nyomot életük történetével a városi krónikában.

 

„Pályázatunk célja, hogy lakosaink meséljenek el egy-egy történetet az életükből, vagy egész életüket összefoglalva írják meg saját életük igaz történetét, kapcsolódva Felsőzsolcához, és rávilágítva az adott kor társadalmi helyzetére. A beérkező írásokat könyv formájában megjelentetjük, a kiadásból pedig a városban működő iskoláknak és könyvtárnak is adunk, hogy mindenki számára fellelhető legyen.– tájékoztatott Szarka Tamás polgármester.

 

A téma szabadon választott, de kapcsolódnia kell a pályázó személyéhez és Felsőzsolcához. Maximum 10 oldal terjedelemben írják le életük egy fontos eseményét, megörökítve ezzel élményeiket és átadva emlékeiket az utókornak. Osszák meg velünk, legyen az családi esemény, gyermekkori történet vagy a városban lezajló jelentős esemény.

 

A pályázatnak tartalmaznia kell: a mű címét, a pályázó nevét, korát, lakcímét, telefonos és postai elérhetőségét.

 

A maximum 10 oldalas pályamunkák beadási határideje 2022. május 31. 

 

A történeteket elektronikus formában, az alkotoipalyazat@felsozsolcaph.hu e-mail-címen várják. Az üzenet tárgya: Életünk Felsőzsolcán!

 

A pályázat kiírói bíznak benne, hogy sokan tollat ragadnak, és megírják történeteiket az utókor számára. Az első három helyezett díjazásban részesül.