Skip to content

Egy életre szóló ajándék – 17 díszfát ajándékozott az önkormányzat

 

Facebook

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Egy életre szóló ajándék című program, melynek keretében idén 17 fát ajándékozott Felsőzsolca Város Önkormányzata a 2023. évben született gyermekek és családjaik részére.

A szülők ez alkalommal négy fafajta közül választhattak, így a népszerű díszcseresznye mellett gömbmeggy, japán akác és ginkgo biloba is beszerzésre került. A fák átadása kiszállítással történt, és idén is volt olyan cím, melyre második alkalommal vittek ajándék díszfát.

Szerencsés vagyok, hiszen idén 17 gyermek részére adhattam át önkormányzatunk Egy életre szóló ajándékát. Az új életfa ajándék ötlete 2020-ban fogalmazódott meg bennem, melyre azok a szülők jelentkezhetnek, akik szeretnének gyermekük tiszteletére díszfát ültetni a magánterületükön.
Nagy öröm számomra, hogy egyre több család ünnepli gyermekei születését egy facsemete elültetésével, hiszen az ültetés szép szimbóluma az új élet születésének, az ember és természet megbonthatatlan kapcsolatának, és ahogyan a fa gyökeret ereszt, reméljük a gyermekek is úgy kötődnek majd szülővárosukhoz.
Minden elültetett fával zöldebb lesz Felsőzsolca, növekszik a város zöldfelületeinek nagysága, mely javítja az ökológiai egyensúlyt, a levegő minőségét, miközben városunkat is szebbé teszi. Mindezeken túl a programhoz hosszútávú környezettudatos, a jövő nemzedékéért felelősséget vállaló, a természethez érzelmileg kötődő magatartást nevel.

Biztatok mindenkit – ültessünk közösen fát gyermekeink zöldebb jövőjéért!

– olvasható Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.