Skip to content

Ebösszeírás 2023 – Szeptember 30. a határidő!

Ebösszeírás 2023 - Szeptember 30. a határidő!

A Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal az ebrendészeti feladatok elvégzése körében, a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel a Felsőzsolca város területén tartott ebek vonatkozásában 2023. július 1-től 2023. szeptember 30-ig tervezi az ebösszeírást – tájékoztat Dr. Kakas Zoltán Hatósági osztályvezető.

Az ebtulajdonosok/ebtartók adatszolgáltatási kötelezettségüket – önbevallásos módszerrel – az alábbi módok valamelyikén 2023. szeptember 30-ig teljesíthetik:

  • postai úton a 3561 Felsőzsolca, Szent István u. 20. szám címen, a borítékon megjelölve az „Ebösszeírás 2023” tárgyat;
  • elektronikusan e-mailben az info@felsozsolcaph.hu címen, a tárgyban megjelölve, hogy „Ebösszeírás 2023”;
  • személyesen ügyfélfogadási időben Dulai Jánosné ügyintézőnél;
  • online, ügyfélkapun keresztül az E-Önkormányzati portálon található „Ebösszeíró adatlap” elektronikus úton történő benyújtásával.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget ebenként kell teljesíteni – a megadott módok valamelyikén – az „Ebösszeíró adatlap” kitöltésével. Az adatlap beszerzése az eb tulajdonos/tartó kötelessége. Az adatlap  letölthető ITT  , valamint beszerezhető a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatalban  ügyfélfogadási időben Dulai Jánosné ügyintézőnél.

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani, az önkormányzat az előírt adatok kezelésére jogosult.
Fontos, hogy a korábbi 2020. évben történt ebösszeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!
Felsőzsolca Város Önkormányzatának Jegyzője kéri a lakosság megértő együttműködését.