Skip to content

Cukorágyú, bohócorr, nyúlcipő – Családi Forgatag a Rendezvények Házában

Fotó: Takács József

Hagyományos Családi Forgatagra várták az érdeklődőket a Rendezvények Házába. Szombaton 15 órakor nyitottak a kapuk, idén is sokan érkeztek a rendezvényre.

Szombaton a szokás szerint hagyományos Családi Forgatagra várták az érdeklődőket a Rendezvények Házába. Délután 15 órakor nyitottak a kapuk, idén is sokan érkeztek a rendezvényre. A Felsőzsolca Város Önkormányzata által szervezett közösségi alkalmak, így a Családi Forgatag is, a városban élő családi közösségek erősítését, támogatását szolgálják, ez pedig hosszútávon a település dinamikus fejlődésének záloga.
– A Családi Forgatag rendezvénye hagyományteremtő szándékkal, 2019-ben indult útjára, a helyi családok közösségeinek erősítését célozva. Egész délután gyermekprogramokkal várjuk a vendégeket – mondta el Szarka Tamás polgármestere a szombati programok kezdetén. A gyerekek mellett természetesen a család minden tagjára gondoltak, akik amellett, hogy biztonságban tudhatták a legkisebb családtagokat, találkozhattak, beszélgethettek ismerőseikkel és változatos programokon vehettek részt.

A kiszámíthatatlan időjárás miatt az idei eseményt a Rendezvények Házában látogathatta a közönség. A megszokott módon a délután folyamán megtelt az épület csúszdákkal és légvárakkal, minden gyermeket várt az arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás. Voltak kézműves foglalkozások, a kreatív bütyköldében az óvónők vártak kicsiket és nagyokat egyaránt.
A rendőrség három részből álló kommandós bemutatóját és a Magyar Honvédség toborzóirodáját képviselő katonák által kiállított hatástalanított fegyvereket nagy izgalommal figyelték nem csak a gyerekek, de a szüleik is. A versengést kedvelők darts foci bajnokságon, szendvicskészítő versenyen és aszfaltrajzversenyen mérhették össze kreativitásukat és ügyességüket. Ahogyan minden évben, úgy idén sem távozott senki üres kézzel, hiszen minden jelentkezőt ajándékkal jutalmaztak. A szelfisarokban ez alkalommal is számtalan családi, baráti fotó készült, a gulyásleves elfogyasztását követően pedig Naninski és Figaro akrobatikus párosa varázsolt cirkuszi hangulatot a publikum körébe.

A darts foci bajnokság 2 résztvevője nem vette át ajándékát a rendezvényen. Nekik a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár nyitvatartási idejében (Bárczay-kastély, Felsőzsolca Szent István u. 2.) van lehetőségük az átvételre.