Skip to content

Családi délelőtt a kastélyban – Tovább vándorol a bölcső Felsőzsolcán

A felsőzsolcai Tímár család vehette át szombaton a megszentelt vándorbölcsőt, hamarosan születendő kislányuk részére. Az átadást követően bábszínház várta a családokat.

Újabb család vehette át szombaton a Vándorbölcső mozgalom egyik felsőzsolcai bölcsőjét.
A Tímár család részére Szarka Tamás polgármester és Farkas Tünde könyvtárvezető adta át a Deli Lajos plébános és Gulybán Tibor parókus által megszentelt vándorbölcsőt.

– Fontos számomra a családok támogatása, erre minden lehetőséget meg is ragadok. Ilyen volt a mozgalomhoz történő csatlakozás iránti felkérés is 2019-ben, amikor támogatókkal közösen vásároltuk meg az első bölcsőt. Megválasztásomat követően nem is volt kérdés, hogy látva a mutatkozó igényt, 2020-ban, önkormányzatunk is támogassa a kezdeményezést, így újabb vándorbölcsővel gazdagodott a közösségünk. A bölcsők minden családnál néhány hónapot töltenek, majd, amikor már nem nyújtanak kényelmet a gyermekek számára, továbbadva újabb családok lelhetik bennük örömüket – nyilatkozta Szarka Tamás polgármester.

A bölcső mellett átadásra került a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által ajándékba kapott babaváró zászló és a könyvtár könyvajándéka Első könyvem – címmel.

A Vándorbölcső mozgalom Magyarországon Czotter András, az Ágymester Manufaktúra tulajdonosa ötlete alapján indult el 2012-ben, melyhez csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, így közösen hat vándorbölcsőt adományoztak különböző közösségeket képviselő szervezeteknek, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak a kiságyak vándoroltatásáról.

– A bölcsők vándorlása a kapcsolatok erősítésének és a közösségteremtésnek is az eszközei – mondta Farkas Tünde könyvtárvezető.

A délelőtt folyamán játékra és ismerkedésre is lehetőségük nyílt a gyerekeknek és a szülőknek, akik részt vettek a Csodamalom Bábszínház – Mocorgó című babaszínházi előadásán. Kulcsár Laura és Láng Bernadett bábszínészek varázslatos pillanatokat szereztek a kicsiknek, akik az előadást követően kipróbálhatták a színházi kellékeket; a varázspallót, a szivárványhidat, az autót, a repülőt, a csúszdát és a hintát.