Skip to content

Butaságom története – zenés vígjáték két felvonásban Felsőzsolcán

A Körúti Színház romantikus vígjátéka modern színpadképpel, dalokkal és kiváló alakításokkal gyönyörködtette a nézőket a tegnap esti előadás alkalmával Felsőzsolcán. A 1965-ben készült film ismerős jelenetei sem maradtak el. Kiss Manyi legendás szerepét Esztergályos Cecília alakította, Básti Lajos és Ruttkai Éva felejthetetlen karaktereit Lipták Péter és Karaivanov Lilla játszották.

„Talán a sors akarta így. Talán a sors akarta azt is, hogy találkozzam Lacival.” Így kezdődik egy nő butaságának története, a férfival.
Mérey László ünnepelt színész, Kabók Kati nem. Ő csak ünnepelt színésznő szeretne lenni.
A rokonszenves színészházaspár ismert alakja a pesti életnek. A színpadon mindig a férj játssza a fontos szerepeket és sohasem mulasztja el Katival éreztetni, hogy ő viseli a kalapot, ő, az okos, megnyerő férfi, ő, a nagy színész. Kati a háttérben meghúzódva játssza a butácska feleséget, mígnem a család író barátja segítségével alkalma lesz kitörni ebből a szerepkörből.

Gyárfás Miklós forgatókönyvét Szabó Kristóf alkalmazta színpadra. A Körúti Színház romantikus vígjátéka modern színpadképpel, dalokkal és kiváló alakításokkal gyönyörködtet, miközben a film ismerős jelenetei sem maradnak el. Kiss Manyi legendás szerepét Esztergályos Cecília alakítja, Básti Lajos és Ruttkai Éva felejthetetlen karaktereit Lipták Péter és Karaivanov Lilla játsszák.

Forrás: www.korutiszinhaz.hu