Skip to content

Borsodi Vágta – Felsőzsolcát is képviselték a Kishuszár futamon

Másodszor indult a Borsodi Vágtán Csontos Csenge Barbara, aki Sólyom nevű lovával Felsőzsolcát képviselte.

„Másodszor indult a Borsodi Vágtán Csontos Csenge, aki városunkat képviselte a kishuszár futamon. S bár most futamában harmadik helyezett lett, de büszkék lehetünk rá, mert óriási csatában, az utolsó pontig nagyot küzdött lovával Sólyommal.” – tette közzé közösségi oldalán Szarka Tamás polgármester, aki Csenge családjával együtt a helyszínen drukkolt.

A pálya szélén a lovasok által képviselt települések polgármesterei, lakosai, családtagok szurkoltak. A felsőzsolcai versenyző Csontos Csenge Barbara a Kishuszár kategória indulója volt, a 16 éves lány kicsi kora óta lovagol, de versenyszerűen csak tavaly kezdte a sportot – tudatta Csontosné Lukács Szilvia, az édesanyja. Lovával, Sólyommal most nem jutott tovább, de nagy álma a Nemzeti Vágtán való szereplés, ezért nem adja föl, biztosan jövőre is megpróbálja – vélekedett az anyuka. 

Nagyon drukkoltak Csengének, és büszkék rá, hiszen ő képviselte Felsőzsolcát – mondta Szarka Tamás, a település polgármestere. Reméli, hogy jövőre, amikor már a felnőtt kategóriában lovagol majd, újra szurkolhatnak neki – tette hozzá. A lóverseny kísérő programjai voltak egész nap lovas bemutatók, koncertek, illetve gyermekprogramok.

Forrás: https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2022/08/jubilalt-iden-a-borsodi-vagta