Skip to content

Bordás Alex bronzérmes a mauythai vb-n

Május utolsó, és június első napjaiban az U23-asok -71 kg-os IFMA muaythai világbajnoki küzdelmében szállt ringbe a Bordás Alex az Egyesült Arab Emirátusokban, ahol nagyot küzdve végül bronzérmet szerzett a diósgyőriek harcosa.

Május 30-án lépett először ringbe a felsőzsolcai Bordás Alex az Abu Dhabiban rendezett világbajnokságon, ahová azzal a céllal utazott ki a diósgyőriek versenyzője, hogy az Európa-bajnoki ötödik helyénél jobb eredményt érjen el. A nyitó, negyeddöntős mérkőzésén a portugál Goncalo Noitessel találkozott, aki ellen magabiztosan harcolva mindhárom menetet megnyerve jutott tovább.

Az elődöntők sora szerdán következett, ahol a marokkói Abdelali Zahidi volt Bordás ellenfele. A mérkőzés egy igazi parázs ki-ki csatát hozott, aminek a végén Zahidi kezét emelték a magasba. Bordás Alex azonban nagyot küzdve így is egy fényesen csillogó bronzéremmel térhet haza az emirátusokból, megjavítva az idei isztambuli kontinensviadalon elért helyezését. Az IFMA muaythai világbajnokságon a diósgyőriek szakosztályvezetője, Jászka Krisztián is a helyszínről segítette Alexet és a magyar csapat többi tagját szövetségi kapitány helyettesként.

Forrás: dvtk.eu