Skip to content
HÍREK Bölcsőde épül Felsőzsolcán – 28 férőhelyes intézményt alakítanak ki a Platthy Ida óvoda mellett

Bölcsőde épül Felsőzsolcán – 28 férőhelyes intézményt alakítanak ki a Platthy Ida óvoda mellett

28 férőhelyes bölcsőde épül Felsőzsolcán. A városban évek óta nagy az igény egy intézményre, az önkormányzat most 420 millió forintból alakít ki egy korszerű bölcsődét a Platthy Ida óvoda mellett.

A városvezetés prioritásként tekint az oktatási-nevelési intézmények felújítására, bővítésére és kialakítására, az elmúlt időszakban korszerűsítették a református általános iskolát, az önkormányzati óvodákban pedig felújítási munkálatokat végeztek, melyek tovább folytatódnak.

A látványterveken is jól látszik, hogy egy modern és korszerű, de mégis zöldövezetben kialakított bölcsődét fognak építeni Felsőzsolcán. A Városháza Dísztermében tartott tájékoztatót az épülő intézményről Szarka Tamás polgármester és Dr. Bobkó Péter jegyző.

 

„Számunkra egyértelmű a feladat, támogató tevékenységet kell folytatnunk a Felsőzsolcán élő, 0–3 év közötti gyerekeket nevelő szülők részére család- és munkahely tekintetében. Ez a bölcsőde minden bizonnyal eleget tesz ennek az elvárásnak” – nyilatkozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

 

Évek óta nagy az igény a bölcsődére. A városban közel hétezer ember él, és az itt működő óvodák is telt házasak.

 

„Nagyon sok a fiatal, aki betelepült vagy itt született és itt is alapított családot, ez teremtette meg ezt az igényt. Ez egy nagyon régi igény, és egyben választási ígéretem, mely a Platthy Ida óvoda szomszédságában, a kisebb gyerekekre gondolva, most megvalósul. Ma megérkezett a hivatalos értesítő a bölcsődeépítésre vonatkozó nyertes pályázatunkról. Remélhetőleg a közeljövőben megnyílhat ez a bölcsőde, melynek üzemeltetője az önkormányzat lesz” – közölte a polgármester.

 

Az új intézmény nemcsak a kisgyerekes családokat segíti, de egy munkahelyteremtő beruházást is jelent, hiszen pedagógusoknak és technikai személyzetnek is munkát biztosít majd. A városvezetés kiemelt programja a gyerekek nevelését biztosító intézmények korszerűsítése.

 

A projekt sikerében, mely 100%-os támogatottság mellett összesen 420 millió forintból valósul meg, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony is közreműködött.

Felsőzsolcán az elmúlt időszakban kialakítottak egy sportparkot, jelenleg önkormányzati épületeket újítanak fel és hamarosan elkezdődik a bölcsőde kialakítása is.