Skip to content

Befejezték a fák gallyazását

Befejezték a fák gallyazását, amelyet az áramszolgáltatás szüneteltetése mellett végeztek a Felsőzsolcai GAMESZ szakemberei, emelőkosárból.

A mai napon végezte a Nagyszilvás utca több szakaszán, valamint az Almáskert utca egy részén a fák gallyazását a városüzemeltetés egy szakképzett favágó közreműködésével. Az önkormányzati tulajdonban lévő területeken, a szabadvezeték-hálózatok mentén lévő fák és bokrok ágainak, gallyainak eltávolítására a hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében került sor.
A munkavégzésnek köszönhetően elkerülhető, hogy a vezetéket megközelítő hajtások balesetet, áramütést, illetve hosszabb-rövidebb szolgáltatás-kiesést okozzanak – mondta Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai GAMESZ igazgatója.

Magánterület esetében a tulajdonos kötelessége a biztonsági követelmények betartása a helyi önkormányzati rendelettel összhangban. Rendelet szabályozza továbbá a föld feletti vezeték biztonsági övezetében a beültethetőséget is, így tilos minden olyan növényzet telepítése és tűrése, amelynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert vagy a feszültségszinttől függő védőtávolságon belül helyezkedik el. Ezen okból kifolyólag javasolják, hogy közterületre ültetés esetén minél kisebb díszfát ültessenek.