Skip to content

Becsengettek az iskolákban – Új tanév vette kezdetét

Elkezdődött a 2023/24-es tanév. A tanévnyitókat követően átadásra kerültek az önkormányzat által összeállított tanszercsomagok a felsőzsolcai első osztályos tanulók részére.

Ismét diákoktól hangosak az iskolák, szeptember elsején reggel újra becsengettek. A legkisebbek még szüleikkel együtt érkeztek az első tanítási napra, a diákok a következő hónapokban 179 napot ülnek majd az iskolapadban.

A felsőzsolcai székhelyű általános iskolákban körülbelül 500 diák kezdte meg a 2023/24-es tanévet. A tanévnyitókat követően átadásra kerültek az önkormányzat által összeállított tanszercsomagok a Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező első osztályos tanulók részére. Ebben az évben 88 felsőzsolcai kisdiák kezdte meg tanulmányait az általános iskolákban. Az önkormányzat meghosszabbította a nem felsőzsolcai székhelyű általános iskolába járó első osztályosok részére a tanszercsomagok átvételének idejét, így a jövő hét folyamán – szeptember 8. péntekig – lehetőséget biztosítanak a szülőknek, a még át nem vett csomagok átvételére a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal titkárságán.

A Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola ma reggel tartotta tanévnyitó ünnepségét a Római Katolikus templomban, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda intézményében pedig már zajlottak az első osztályosok részére történő köpenyátadással kapcsolatos próbák. A tényleges oktatás hétfőn veszi kezdetét az intézményekben.
Bár az új tanév a mai napon kezdődött, nem is kell sokat várni a gyerekeknek az első pihenésre, hiszen az őszi szünet október 28-án veszi majd kezdetét.