Skip to content

Ballagások Felsőzsolcán

62 ballagó diák búcsúzott az általános iskolai tanulmányok befejezését követően péntek délután. Mindkét iskolában emléklapot és tollat adott át a diákoknak a város polgármestere.

Két iskola 62 tanulója ballagott el Felsőzsolcán péntek délután.

A Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola ballagási ünnepsége 16 órakor kezdődött. A 14 ballagó diák műsorát követően Felsőzsolca polgármestere köszöntőjében életükhöz további sikereket kívánt és megköszönte a pedagógusok munkáját. A köszöntő után az önkormányzat nevében emléklapot és tollat adott át a ballagók részére. Putz József igazgató beszédét Deli Lajos plébános ballagókhoz idézett gondolatai követték. Az ünnepségen átadásra kerültek az iskola és az érsekség ajándékai is.

A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda ballagása 17 órakor vette kezdetét a ballagási ünnepi istentisztelettel. A ballagók műsorát követően Szarka Tamás polgármester megköszönte a 48 diák közösségért végzett munkáját, a rendezvényeken való közreműködésüket, színvonalas műsoraikat, majd további életükhöz sok boldogságot és sikert kívánva átadta az önkormányzat ajándékát. Nagy György igazgató beszédét követően kiosztásra kerültek az iskola ajándékai, és a hagyomány szerint személyesen szólt minden ballagó diákhoz, kívánva sok sikert részükre az élet minden területén. A rendezvényen, szintén a hagyomány szerint, tanáraik adták át a diákok részére útravalóként szánt idézeteiket.

Akik Felsőzsolcán élnek kötődnek és kötődni is fognak városunkhoz. A sikeres felvételi, majd az újabb diákévek után a város visszavárja a frissen végzett szakembereket – fogalmazott a polgármester, aki mindkét iskolában átadta a képviselő-testület által adományozott, kiváló tanulmányi eredményért járó százezer forintot.

Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola ballagás

Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda ballagás