Skip to content

Az óvodákban járt a Mikulás

December 3.-án, és december 6.-án a Krisztina és a Park utcai óvodába látogatott el a „nagyszakállú”.

Az adventi időszak az év legszebb időszaka, amit áthat a várakozás és a készülődés. Az ünnepi készülődésbe azonban nem csak az tartozik bele, hogy kitakarítjuk a házat, finom ételeket főzünk, ajándékot veszünk. A lelkünket is ünnepi díszbe kell öltöztetnünk, az ünnepet elsődlegesen belsőnkben kell megélnünk, magunkévá tennünk annak meghittségét.

 

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvodában is várakozással telve készültek a decemberre.

Az adventi koszorún hétről-hétre meggyújtják a gyertyákat és adventi díszbe öltöztetik az óvodát. Minden csoport apraja-nagyja átéli a várakozás örömét, miközben folyik az ünnepi készülődés.

Az ünnepi időszak első állomása a Mikulásvárás, melyről Mag Zsolt Sándorné óvodavezető számolt be:

December 3.-án a Krisztina óvodába, december 6.-án pedig a Park utcai óvodába látogatott el a „nagyszakállú”. A gyermekek nagy örömmel és izgalommal várták az érkezését. Versekkel, dalokkal készültek, melyet elő is adtak, cserébe pedig mindenki egy finomságokkal teli csomag boldog tulajdonosa lett. A vidám, meglepetésekkel teli délelőttöket követően integetve engedték útnak a Mikulást remélve, hogy jövőre ismét ellátogat az óvodába.

 

A decembert talán nem véletlenül hívják „Álom havának”, hisz a gyermekek számára egyfajta varázslatot és az áhított ajándékokról szóló álmodozást is magában foglalja. Talán ezért is áll
a szívükhöz oly közel.

 

Magam és a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda nevében kívánom mindenkinek, hogy
a december az álom hónapja legyen.

 

Meghitt, Békés Ünnepeket Mindenkinek!

 

Fotók: Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda