Skip to content

Az én Petőfim – Jantyik Zsolt volt a közösségi ház vendége

Jantyik Zsolt, az eMeRTON és Artisjust díjas zenész, szövegíró, énekes, előadását hallhatta a felsőzsolcai közönség kedden délután a Nemzeti Művelődési Intézet és a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár közös szervezésében.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár közös szervezésében az eMeRTON és Artisjust díjas zenész, szövegíró, énekes, Jantyik Zsolt előadását hallhatta a felsőzsolcai közönség kedden délután. A Petőfi 200 programsorozat keretén belül, Az én Petőfim – című zenés est során szó esett Petőfi életéről, a hazáról, hazaszeretetről, szabadságról és szerelemről is. Jantyik Zsolt a saját nézőpontjából mutatta be a 200 éve született költő életét és jelentőségét, érdekes párhuzamot vonva Petőfi és a magyarok első nagy királya, Attila életútjában.
Mert nem tudjuk igazából hol született, nem tudjuk, hogy hol halt meg, hol nyugszik most. Nagyon titokzatosak, mégis nagyon nagy hatással voltak az egész emberiségre, azon belül Petőfinek külön érdekessége, hogy nyolc éven keresztül adatott meg neki, hogy leírja ezeket a verseket, amiket most ismerünk.”  – hangzott el a szövegírótól, aki előadásában beszélt arról is, hogy szerinte az egyik legfontosabb az, hogy tudjanak és szeressenek hangosan olvasni a gyerekek, hiszen enélkül a költészet semmit sem ér.
Az előadás után jó hangulatú beszélgetés keretében, személyes irodalmi élmények felelevenítésével folytatódott az est a Bárczay-kastélyban.