Skip to content

Autómentes nappal zárták a Mobilitási Hetet Felsőzsolcán

Színes programokon vehettek részt tegnap, akik kilátogattak az Európai Mobilitási Hét záró programjaira.

A városvezetés megajándékozta a környezettudatosan közlekedőket Felsőzsolcán

 

Az Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampányához kapcsolódó Autómentes Napon Szarka Tamás polgármester, Pásztor Erik alpolgármester és Macsuga Roland képviselő megajándékozta a városban gyalogosan és kerékpárral közlekedőket, valamint azokat, akik a tömegközlekedést választották, így köszönve meg, hogy vigyáznak a környezetünkre.

 

A szomorkás időjárás ellenére a délutáni programokra is többen kilátogattak. A színes programok között mindenki talált kedvére valót, és senki sem távozott üres kézzel.

Készültek mű sebek a Magyar Vöröskereszt baleset imitációja kapcsán, kihirdették az elmúlt egy hét felhívásainak nyerteseit és gazdára talált a főnyeremény, egy roller is.

A délután folyamán kipróbálhatták a lakosok a segwayt és a háromkerekű erdei high-tech csodát, az e-coastert is.

 

A környezettudatos beruházásokkal, fejlesztésekkel – a kerékpárút hálózat bővítésével és a folyamatos faültetésekkel – a város levegőjének védelmét szolgálják, az oktatási intézményeikben és a rendezvényeken pedig már egészen kis kortól megismertetik a gyerekekkel a környezetvédelem fontosságát, annak eszközeit az óvodák és iskolák dolgozói segítségével – tudtuk meg Szarka Tamás polgármestertől.