Skip to content

Átadták a Miskolcot és Felsőzsolcát összekötő kerékpárutat

Átadták a Miskolcot és Felsőzsolcát összekötő kerékpárút fejlesztést, melynek eredményeképpen teljessé vált a kerékpáros kapcsolat a két város között.

Teljessé vált a Miskolc és Felsőzsolca közötti bicikliút. A felsőzsolcai Árvízi emlékpark melletti területen tartott átadó ünnepségen beszédet mondott Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, és Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője. Az eseményen részt vett Bazin Levente, a miskolci önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke is. A résztvevők közösen fogadták a VeloRunCoffee Sportegyesület kerékpáros képviselőit, akik az átadást követően a felsőzsolcai óvodásokkal és iskolásokkal „tesztelték” az új szakaszt.

A TOP-6.4.1-16 „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” felhívás feltételrendszerében „Kerékpáros létesítmény kialakítása Miskolc Keleti-kaputól Felsőzsolcáig” című fejlesztés keretében 115 millió forintból 1,3 km hosszú gépjárműforgalomtól elzárt kerékpárút épült meg Miskolc közigazgatási határáig, amelyet Felsőzsolca Város Önkormányzata saját költségvetéséből közel 4 millió forintból épített tovább Felsőzsolcáig. A város közigazgatási területén megépített szakasz szerkezeti jellemzői megegyeznek a miskolci szakasz árvízvédelmi töltésen megépített jellemzőivel.

Bár a HE-DO Kft. kivitelezésében épült utat már korábban használatba vehették a közlekedők, az ünnepélyes átadásra ma reggel került sor. A megépült szakasz a miskolci József Attila úti áruház melletti jelzőlámpás csomóponttól indul, majd a meglévő aluljárón keresztül – egy rövid szakaszon Felsőzsolca bekötőútja mentén haladva – a Sajó-folyó gátjára épített szakasszal éri el Felsőzsolca település határát, ezáltal biztosítva a Felsőzsolcáról Miskolcra kerékpárral közlekedők biztonságát.