Skip to content

Átadták a megbízóleveleket – Folytatja a munkát a városvezetés

Felsőzsolca újraválasztott polgármestere és a megválasztott képviselők átvették megbízóleveleiket a választási bizottság elnökétől.

Facebook

Magas részvétel mellett kaptak bizalmat

Június 9-én Európai Parlamenti, valamint helyhatósági választásokat tartottak Magyarországon. Felsőzsolcán 6 szavazókörében zajlott a választás, a részvételi arány 63 százalék fölötti volt, több mint 3 ezren szavaztak.

Nagyon nagy számban jelentek meg a választópolgárok és eleget tudtunk tenni annak az elvárásnak, hogy ezt a szakmailag igen komplikált, egyszerre több választást is tartalmazó eseményt koordináljuk és lebonyolíthassuk” – így nyilatkozott dr. Ispán Csilla, Felsőzsolca jegyzője.

A választópolgárok több mint 61 százaléka szavazott a regnáló polgármesterre, ennek értelmében Szarka Tamás második alkalommal nyert bizalmat a lakosságtól és folytathatja októbertől 2019-ben megkezdett munkáját, mint Felsőzsolca Város polgármestere.

Az első szó a köszöneté, szeretném megköszönni a választópolgároknak a bizalmat. Felsőzsolca az otthonunk, nagyon fontos az életemben és mindent szeretnék a jövőben is megtenni annak érdekében, hogy az itt élőket képviselhessem” – mondta Szarka Tamás polgármester. „Mindenkinek érdeke, hogy azok a programok és fejlesztési lehetőségek, amelyek a jövőt érintik, tovább tudjanak folytatódni. A mindennapi munkámmal azon fogok dolgozni, hogy az itt élőket meghallgatva, a kéréseket lehetőleg teljesítve tudjuk támogatni akár a fiatalokat, akár az időseket vagy családokat.”

Átadták a megbízóleveleket

Dr. Boschánszky Iván, a Helyi Választási Bizottság elnöke kedd délután adta át a megbízóleveleket Szarka Tamás polgármester, valamint Macsuga Roland, Hogya Zsolt, Hopka Péter, Pásztor Erik, Kosztekné Hirkó Zsuzsanna, Kucskár Tibor és Széchenyi Sándorné képviselők részére. Felsőzsolca Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata részéről Glonczi Sándor vette át megbízólevelét.
Azok a megválasztott képviselők, akik nem vettek részt az eseményen, csütörtökön vehetik majd át megbízóleveleiket.

Folytatódik a közös munka

A megválasztott képviselőknek Felsőzsolca polgármestere is gratulált.

Nagyon fontos és jó képet mutat a városról a szavazói részvétel, nagyon sok felsőzsolcai lakos elment szavazni, fontosnak tartották, de ez fontos a képviselői legitimitáshoz. Minden feltétel adott ahhoz, hogy folytassuk és újabb nagy lendülettel végezzük a munkánkat Felsőzsolca és lakosságunk érdekében” – tette hozzá Szarka Tamás.

Az újonnan megválasztott képviselők a 2024. októberi alakuló ülésén kezdhetik meg a munkát és 2029-ig képviselik majd Felsőzsolca lakóinak érdekeit.