Skip to content

Átadták a felsőzsolcai Skateparkot

A Belügyminisztérium támogatásával kialakított, régen várt közösségi teret tegnap délután vehették birtokba az extrém sportok felsőzsolcai szerelmesei.

A Belügyminisztérium pályázata keretében Skatepark került kialakításra Felsőzsolcán. A 14,3 millió forintból megvalósult közösségi tér öt darab előre gyártott elemből áll, melyek az alépítmény elkészülte után kerültek telepítésre.

A Skatepark tervezése és kivitelezése a helyi sportolók bevonásával, együttműködésével, a felhasználók igényeinek megfelelően került kialakításra – tájékoztatott Szarka Tamás polgármester, aki elmondta, bízik abban, hogy a kialakított pálya hozzájárulhat a város közlekedésbiztonságának növeléséhez is az által, hogy a fiatalok nem a város közútjain gyakorolnak, sportolnak, hanem a pálya biztonsági, használati szabályainak betartásával a megépített skateparkban.

Az átadó ünnepségen Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Felsőzsolca fejlődése töretlen, és büszkék arra, hogy a városban ez a projekt is megvalósult.

A minden korosztály számára tartalmas, aktív és színvonalas kikapcsolódást nyújtó, fiatalok körében nagyon népszerű sportolási lehetőség gyakorlásához, ezentúl városunkban is adottak az infrastrukturális feltételek. A Bolyai János utca felől megközelíthető kézilabdapályával szemben elhelyezkedő 24 x 10,5 méteres alapterületű új skatepark április 1. és október 31. között, 9 órától 21 óráig, míg november 1. és március 31. között, 9 órától 18 óráig vehető igénybe a pályahasználati szabályok betartása mellett.

Az új közösségi tér hivatalos átadása keretében kihasználva a jó időt egy hangulatos délutánt szerveztek, melyen bemutatót tartott a Factory Aréna. A rendezvény célja a jó hangulat volt, és az, hogy mindenki kipróbálhassa magát és az új skateparkot.