Skip to content

Átadta új telephelyét Felsőzsolcán az AXIÁL Kft.

Tegnap délelőtt adta át új, modern telephelyét Felsőzsolcán a többek között új és használt mezőgazdasági gépek, erőgépek, mezőgazdasági alkatrészek, építő- és raktártechnológiai gépek értékesítésével, gépbérlet és bérmunka szolgáltatással, valamint szerviz- és műszaki háttérszolgáltatások nyújtásával foglalkozó AXIÁL Kft.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a cég több mint háromhektáros területen alakította ki új telephelyét a Felsőzsolcai Ipari Parkban. A beruházás során műhelyterület, fejépület eladótérrel, hidegraktár, fűtött alkatrészraktár, ­MANAX géptároló, gépbemutató terület és mosó került kiépítésre, továbbá közel hét­ezer négyzetmétert burkoltak térkővel.

A többek között új és használt mezőgazdasági gépek, erőgépek, mezőgazdasági alkatrészek, építő- és raktártechnológiai gépek értékesítésével, gépbérlet és bérmunka szolgáltatással, valamint szerviz- és műszaki háttérszolgáltatások nyújtásával foglalkozó AXIÁL Kft., az évek során az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar vállalkozássá nőtte ki magát. Már nemcsak hazai, hanem külföldi érdekeltségekkel is rendelkezik. Idén a felsőzsolcai beruházással együtt a cég több telephelyén is bővítések indultak.

Az ünnepélyes átadón Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a vendégeket. A köszöntő beszédeket előadások követték, majd a nemzeti színű szalag átvágására a meghívott üzleti partnerek jelenlétében került sor.

Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere elmondta: Az AXIÁL Kft. új felsőzsolcai telephelyének átadását követően a mezőgazdasági gépek, alkatrészek nagy választéka Felsőzsolcán is elérhetővé válik, kiszolgálva ezzel a térségünkben élőket is. Polgármesteri programjának kiemelt eleme az iparfejlesztés, a foglalkoztatás további bővítése, a munkahelyteremtés, és ez a beruházás ennek egy látványos jele, illetve annak is, hogy a már Felsőzsolcán működő nagyvállalatok jól érzik magukat a városban és hosszú távra terveznek. Polgármesterként és magánemberként egyaránt öröm számára, hogy szülővárosa hírnevét újabb vállalkozás öregbítheti – hangsúlyozta.