Skip to content

Arany minősítéssel gazdagodott a felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör

A Vass Lajos Népzenei Szövetség által meghirdetett bükkábrányi Találkozó és Verseny Elődöntő versenyéről arany minősítéssel tért haza a Rozmaring Népdalkör.

A felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör tagjai bátor lépésre szánták el magukat, amikor jelentkeztek a Vass Lajos Népzenei Szövetség által meghirdetett Találkozó és Verseny Elődöntő versenyére Bükkábrányba – számolt be Várszeginé Kiss Katalin, a Zsolca Kulturális Egyesület Rozmaring Népdalkörének vezetője.

A május 28-án megrendezett elődöntőre az önkormányzat által biztosított kisbusszal érkeztek. A versenyben 13 csoport vett részt, a zsűri tagjai: Dr. Alföldy-Boruss István népzenekutató, a Magyar Rádió nyugalmazott zenei főszerkesztője; Dévai János népzenész, zenetanár, etnográfus, a Magyar Rádió népzenei szerkesztőségének nyugalmazott vezetője; és Koczka Andrea népzenetanár, népzenész, a Vass Lajos Népzenei Szövetség Vezetőségi tagja voltak.

A Rozmaring Népdalkör a fiatal karnagy, Szlávikné Komár Krisztina által tanított új dalcsokorral – Felcsiki csokorral – és egy Tardonai csokorral indult a versenyen, mely a népdalkör új tagjai számára az első komoly fellépés is volt egyben. A népdalkör bátorságát, akaratát és ügyszeretetét is díjazta a zsűri, aki arany minősítéssel jutalmazta az előadást.
A díjak kiosztását követően zárt körben kerültek értékelésre a népdalkörök és egyéni előadók produkciói. A kapott szakmai tanácsok hasznosítása által a népdalkör igyekszik még kimunkáltabb előadással felkészülni a következő fordulóra.

A közelgő városnapi rendezvénysorozat keretében június 25-én Felsőzsolca közönsége számára is bemutatják a nyertes produkciót, az önkormányzat támogatásából készíttetett új fellépő ruhájukban.