Skip to content

Angi István képzőművész kiállítása Felsőzsolcán

Angi István képzőművész „TŰZ, VÍZ, FÖLD, LEVEGŐ” című kiállítása augusztus 31-ig látogatható a felsőzsolcai Bárczay-kastély Közösségi termében.

Máger Ágnes többszörös nívódíjas, Kondor Béla díjas festőművész nyitotta meg 2022. július 7-én, 17 órakor Angi István képzőművész kiállítását Felsőzsolcán a Bárczay-kastélyban.
Az elismert művész megnyitójában mesélt arról, hogy több mint húsz éve találkozott először Angi Istvánnal a Gömörszőlősi Képzőművészeti Alkotótábor szervezőjeként. A fiatal erdélyi alkotó művészi életútját végig kísérve, mentorként támogatta szakmai fejlődését. Nagy örömére szolgál, hogy ezen a kiállításon a kiállított festményeknek köszönhetően láthatóvá válik a képzőművész alkotói sokszínűsége, hiszen a fafaragások mellett itt a művész festményei kerülnek a fókuszba. Angi István munkáit erős kolorizmus, dinamikus ecsetkezelés és misztikus őserő jellemzi.

A kiállításmegnyitóra a művész családja, rokonai és ismerősei mellett a képzőművészet iránt érdeklődő felsőzsolcai lakosok, valamint a Gömörszőlősi Alkotótábor résztvevői közül is érkeztek. Máger Ágnes festőművész közreműködését a kiállítás megvalósításában Hogya Zsolt alpolgármester köszönte meg. A különleges élményhez Czakó Péter és Novák Írisz szaxofonművészek is hozzájárultak, a Francois Devienne: Duók című művéből előadott részletekkel.

A kiállítás 2022. augusztus 31-ig tekinthető meg a Bárczay-kastély Közösségi termében.