Skip to content

Alma Feszt – Színes programok várták a látogatókat

A meleg időjárás is kedvezett a szombati rendezvényeknek. Sokan érkeztek az Alma Fesztre.

A felvonulás és versenyek eredményhirdetése mellett számtalan programmal várták a lakosságot és a városba látogatókat szombaton, Felsőzsolcán.

 

A Miskolci Mazsorett Együttes műsorát és a Vaga Banda társulat gólyalábakon előadott, óriásbábokat szerepeltető produkcióját követően a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda óvodásainak műsorát élvezhette a közönség. A felsőzsolcai hagyományőrző csoportok – Rozmaring Népdalkör és Zsolca Táncegyüttes – fellépését követően a Csomasz Brass Band lépett színpadra, és nyújtott színvonalas szórakozást.

A színpadi fellépők között szerepelt Eperjesi Erika, Lorán Barnabás, a Generátor zenekar és a Sky Fanatic, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a rendezvény helyszínére.

 

Régi álom volt egy olyan fesztivál megszervezése, mely felsőzsolcai kötődésű, értékeinkről, hagyományainkról szól, és fiatalokat megszólító programelemei is vannak. Nagyon jó alapot jelentett a hat évtizede városunk határában működő Almás kert, mely a CROPS Kft. tulajdonában gyümölcseivel is támogatta a rendezvényt. A hagyományőrzés mellett megjelent a gasztronómia, középpontban az almával, és a fellépőknek köszönhetően sikerült elérnünk városunk és a környékbeli települések lakosságát is. Nagyon örülök, hogy az Alma Fesztet ilyen színes és gazdag programokkal tudtuk megszervezni.” – mondta Szarka Tamás polgármester.

 

Az Alma Feszt kitűnően illeszkedik a városi rendezvények sorába, és nemcsak az idei, hanem a következő évek kiemelkedő programja is lehet.

Felsőzsolca számára turisztikai szempontból is jót tesz, hiszen a rendezvények által is szeretnék a város hírnevét és vonzerejét régiós szinten is emelni – tette hozzá a polgármester.

 

A rendezvényen vásári forgataggal is készültek, a gyerekek megismerkedhettek a népi hagyományokkal, időt tölthettek a Méhecske játéktéren és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek.

Az Alma Feszt, az eddigi rendezvényekhez hasonlóan ingyenes volt, a belépést előzetes regisztrációhoz kötötték.