Skip to content

Államalapító Szent István nap és Új kenyér ünnep Felsőzsolcán

Színes műsorral ünnepelték az államalapítást tegnap délután Felsőzsolcán.

Augusztus 20-a Magyarország születésnapja, nemzeti és hivatalos állami ünnepünk, az államalapítás, valamint Szent István király emlékére. Ez alkalomból várta tegnap a városlakókat színes ünnepi műsorával Felsőzsolca Város Önkormányzata.

A Városháza kertjében tartott rendezvényen köszöntő beszédet mondott Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere, aki felhívta a figyelmet az új kenyér fontosságára, különösen a mostani aszályos időjárásra tekintettel, illetve nélkülözhetetlenségére, a Krisztustól tanult imánk által „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”.
Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselőjének ünnepi beszédét követően a történelmi egyházak megszentelték az új kenyeret, melyet a polgármester szegett meg. A szentelt kenyér kínálásában a Zsolca Táncegyüttes tagjai voltak segítségére, akik a rendezvény színes műsorát is biztosították. A Himnuszt és a Szózatot a Csomasz Brass Band Felsőzsolca kíséretében énekelték a résztvevők, majd a rendezvény végén Szarka Tamás polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony elhelyezte a megemlékezés koszorúját a Városháza falán lévő Szent István emléktáblán.