Skip to content
HÍREK Államalapító Szent István nap és Új kenyér ünnep Felsőzsolcán

Államalapító Szent István nap és Új kenyér ünnep Felsőzsolcán

Színes műsorral ünnepelték az államalapítást tegnap délután Felsőzsolcán.

Augusztus 20-a Magyarország születésnapja, nemzeti és hivatalos állami ünnepünk, az államalapítás, valamint Szent István király emlékére. Ez alkalomból várta tegnap a városlakókat színes ünnepi műsorával Felsőzsolca Város Önkormányzata.

A Városháza kertjében tartott rendezvényen köszöntő beszédet mondott Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere, aki felhívta a figyelmet az új kenyér fontosságára, különösen a mostani aszályos időjárásra tekintettel, illetve nélkülözhetetlenségére, a Krisztustól tanult imánk által „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”.
Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselőjének ünnepi beszédét követően a történelmi egyházak megszentelték az új kenyeret, melyet a polgármester szegett meg. A szentelt kenyér kínálásában a Zsolca Táncegyüttes tagjai voltak segítségére, akik a rendezvény színes műsorát is biztosították. A Himnuszt és a Szózatot a Csomasz Brass Band Felsőzsolca kíséretében énekelték a résztvevők, majd a rendezvény végén Szarka Tamás polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony elhelyezte a megemlékezés koszorúját a Városháza falán lévő Szent István emléktáblán.