Skip to content

Áll a fenyő – Vasárnaptól ünnepel a város!

Facebook

Idén is teljes adventet kínál az önkormányzat Felsőzsolca lakóinak. December 3-tól ünnepi programokkal, műsoros estekkel várják az érdeklődőket a Felsőzsolcai Adventi Forgatag keretében.

Ma délelőtt helyére került a fenyőfa a Hősök terén. Készülnek a faházak, ezután következik a díszítés. December 3-tól, advent első vasárnapjától lesz díszkivilágítás a Hősök terén, rengeteg programmal. Az adventi hangulatot LED-es díszvilágítás teszi meghitté.
Vasárnaponként közös gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, ahol a város intézményein kívül sztárvendégek is fellépnek. Lesznek új elemek, hiszen a Mikulás meglepetéssel készül. A Kiskarácsonyi sétány is elkészül, amit idén is az óvodások díszítenek fel.
Ma már helyére került a Mikulás-ház és a betlehemi jászol is. A hagyományos adventi koncertet a Rendezvények Házában rendezik idén. Az ünnepi programsorozat egyik kiemelkedő eseménye december 15-én, Vásáry André koncertje lesz. A karácsonyi illatú, igazán hangulatos Hősök terén Lola és a zongorista koncertje zárja az Adventi Forgatagot, míg a téli ünnepkört Kowalsky meg a Vega szilveszteri szabadtéri koncertje és az azt követő utcabál a felsőzsolcai sportpályán.