Skip to content

Ajándék a Felsőzsolcai Férfi Népdalkörnek

A városban működő több évtizedes múlttal rendelkező népdalkörök közül, most a férfi népdalkör részesült ajándékban városunk polgármesterétől.

Felsőzsolca Város Önkormányzata elkötelezett a hagyományőrzésben és a város értékeinek megőrzésében. Ilyen értéket képviselnek a városban működő több évtizedes múlttal rendelkező népdalkörök is, melyek közül, most a férfi népdalkör részesült ajándékban városunk polgármesterétől.

 

Az önkormányzat 17 darab inget vásárolt több mint 130 ezer forint értékben a népdalkör tagjai számára, melyekben fellépéseik alkalmával tovább öregbíthetik Felsőzsolca hírnevét. Az ajándékokat ma délután adta át Szarka Tamás polgármester, az Újévi koccintás alkalmával.

 

A felsőzsolcai énekkari mozgalom közel száz évre tekint vissza. Ebből a történetből emelkedik ki az 1988-ban szervezett Férfi Népdalkör, mely 15-28 fő, döntően felsőzsolcai népdalt, magyar nótát kedvelőből szerveződött. A mindig nyitott népdalkör tagjai most is szívesen fogadják a jelentkezőket. Az eltelt évek alatt közel 1600 próbán vettek részt, megtanultak több száz népdalt. A népdalkörök versenyein számos alkalommal arany fokozatot, első helyezést, Aranypáva díjat kaptak. Évente 10-15 meghívásnak tesznek eleget határon innen és túl, valamint rendszeres szereplői a város rendezvényeinek, nemzeti ünnepeinek.