Skip to content

Adventi készülődés az óvodában

Az adventi időszak talán az egyik leginkább várt ünnep mind az óvodások, mind az óvodai dolgozók körében. Az óvodai adventi készülődésről Mag Zsolt Sándorné intézményvezető beszélt.

Ezen az éven újra lehetőségünk nyílik arra, hogy adventi vásárt tartsunk az óvodában, ahova a szülőket is szívesen várjuk. Ezen a meghitt ünnepen még inkább fontos az összetartozás érzésének erősítése, melyre a legjobb alkalom egy közös program az óvoda falain belül.  Az óvodánk díszítése mellett, leginkább arra törekszünk, hogy ünneplőbe öltöztessük kis csemetéink lelkét is. Minden csoportban nagy örömmel készülődnek mind a gyermekek, mind a felnőttek. Az óvoda épületét körbe lengi a karácsony jellegzetes illata.
A fenyőág, a narancs, a fahéj mellett mézeskalácsillat is terjeng a levegőben, hiszen több csoportban is sül a finom karácsonyi sütemény. Közösen éneklünk, mondókázunk, miközben hálásak vagyunk, hogy együtt lehetünk és családias, meghitt ünnepet teremthetünk óvodánkban. Az év minden napján adunk egy kicsit magunkból a gyerekeknek, és ők is adnak nekünk magukból egy kicsit – ami lehet nem is olyan „kicsi” – talán a legnagyobb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk.

Magam és a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda nevében kívánom mindenkinek, hogy a december az álom hónapja legyen. Meghitt, Békés Ünnepeket Mindenkinek!