Skip to content

Adventi Forgatag – Így ünnepel Felsőzsolca

Facebook

Meggyújtották a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján az Adventi Forgatag keretében, mely az közösség erősítése és építése céljából 2019 óta kerül megrendezésre Felsőzsolcán. A rendezvényt a különböző műsorszámok mellett Lola és a Zongorista karácsonyi koncertjével zárták. Az év utolsó eseményére Szilveszterkor várják az érdeklődőket.

Forró tea, karácsonyi vásár és színes műsorok várták a városlakókat a negyedik gyertyagyújtásra pénteken. A program délután 17 órakor kezdődött, az érdeklődők a vidám hangok hallatán folyamatosan érkeztek a Hősök terére, hogy közösen készülődjenek a karácsonyra.

„2019 óta kerül megrendezésre az Adventi Forgatag című rendezvényünk, mely a városban, az adventi időszak alatt szervezett programokat fogja össze. A rendezvény egy olyan adventi program megvalósítása, mely célja a közösség építése és erősítése. Ez egy óriási élmény számunkra, és azt gondolom, az egyik legkedvesebb is, ugyanis a szeretet ünnepéhez kapcsolódva olyan nívós eseményt tudunk évről évre megvalósítani, amely egyedülálló nem csak itt Felsőzsolcán, de a közvetlen környezetünkben is.” – mondta el Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere.
„Itt minden megtalálható, szeretik az emberek. Nagyon sok fiatal költözik a városba és azt gondolom, hogy ezt a munkát, amit az elmúlt években elkezdtünk folytatni kell, és nagyon sokat fogunk tenni azért, hogy ez a felfelé ívelés így maradjon. Nagyon sok terv van.” – tette hozzá Szarka Tamás.

A rendezvény nemcsak a karácsonyi készülődésről szólt, hanem valójában ez lett a város évzáró eseménye is. 2023-ban egy hónap sem telt el közösségi programok nélkül, legyen szó a sportnapokról, a húsvétról, városnapról, vagy az őszi eseményekről.

„Ha Felsőzsolcán végig sétálunk, hogyha nem csak a rendezvényekre gondolunk, – bár az egy nagyon fontos alap, hogy az embereket meg tudjuk szólítani és a közösséget építeni tudjuk, hiszen ahol jó közösség van, ott egy jól működő közeg is van – annyi felújítás és annyi dolog történt, amire a városban élők szerintem büszkék lehetnek. Gyönyörű zöldterületeink, parkjaink vannak, épül bölcsődénk, ennek hamarosan átadója lesz. Nem messze a tértől megújult kerékpárút és járdák vannak. A jövőben mindez így folytatódik, ezért én nagyon bízom a jövőben, és ugyanilyen lendülettel állunk neki 2024-nek.” – emelte ki a polgármester, aki az adventi műsor keretében beszédét megelőzően meggyújtotta a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. Ünnepi beszédében megköszönte az önkormányzat munkatársainak egész éves munkáját, majd Felsőzsolca Város Önkormányzata nevében áldott karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt a város minden lakójának.
A rendezvényen Szabó Gyula Karácsonyi Rege című versét és Gulybán Tibor görögkatolikus parókus ünnepi gondolatait is hallhatta a közönség. Az est sztárfellépője a többszörös Viva Comet díjjal kitüntetett Lola volt, aki zongoristája kíséretében karácsonyi dalaival ünnepi hangulatot hozott a szívekbe.

A városi rendezvények záró eseménye a december 31-én megrendezésre kerülő Szilveszter lesz, ahol a Kowalsky meg a Vega zenekar szabadtéri koncertjével búcsúztatják az évet a sportpályán. A rendezvény ingyenes!