Skip to content
HÍREK Adventi forgatag az energiatakarékosság jegyében

Adventi forgatag az energiatakarékosság jegyében

Ebben az évben is lesz Adventi Forgatag és ünnepi díszvilágítás Felsőzsolcán, viszont az energiatakarékosság jegyében. Kizárólag ledes világítást alkalmaznak a Hősök terén, ahol az adventi időszakban színes programok várják a látogatókat. Az energiahatékony világítással, illetve azzal, hogy az oszlopokra idén nem kerülnek fel a díszek, az önkormányzat több millió forintot tud megtakarítani.

Ma a helyére került a fenyőfa, és javában tart a készülődés a Hősök terén. A kis házak is jelzik, hogy hamarosan kezdődik az idei Adventi Forgatag Felsőzsolcán. Ebben az évben is színes programokkal várják a látogatókat a felsőzsolcai iskolák diákjai, az óvodások és a civilszervezetek.

November 27-én, ezen a héten vasárnap adventi készülődésre várják az érdeklődőket, majd meggyújtják az első gyertyát, ezt követően minden vasárnap 16 órakor várják a látogatókat a Hősök terén.

Óvodásaink és iskolásaink mellett civilszervezeteink és a történelmi egyházak helyi képviselői alappillérei műsorainknak, melyekkel vasárnaponként várjuk lakosainkat és a látogatókat. Úgy gondolom, hogy örömmel jönnek, mert vannak olyan gyerekek, akik szeretnek fellépni és ezáltal a szülőknek, nagyszülőknek is adunk egy pozitív érzést, illetve abban reménykedünk, hogy így többen látogatnak el az Adventi Forgatagra” – nyilatkozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

A Mikulás december 4-től 6-ig, várja a gyerekeket Felsőzsolcán. A Hősök terén a Mikulás-házban, december 4-én 16 órától, december 5. és 6. napján pedig délelőtt a Városháza dísztermében.
A város 11,5 méter magas lucfenyőjét, ami a mai napig a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ udvarát díszítette, fényfüzérek és gömbök díszítik majd, melyek a polgármester felajánlásának köszönhetően évről-évre újabb darabokkal bővülnek.
Idén is lehetőség van az alsó ágak díszítésére, ehhez várják a gyerekek díszeit és a Mikulásnak szánt leveleket, rajzokat.

A karácsonyi világítás az energiatakarékosság jegyében üzemel majd. Kizárólag a tér és a körforgalom kerül kivilágításra az elmúlt években vásárolt ledes díszvilágítást alkalmazva, amikkel a nagy energiaigényű díszeket váltották ki. Ennek köszönhetően több millió forintot tud spórolni az önkormányzat a rendezvény megtartása mellett – tájékoztatott az önkormányzat.

Többmilliós megtakarítás mellett szervezzük meg az idei Adventi Forgatagot, szűkebb körben, mint a korábbi években. Azt tervezzük, hogy ugyanaz a karácsonyi hangulat lesz a Hősök terén, ahol az elmúlt években vásárolt ledes megvilágítást használjuk, a város utcáin pedig nem kerül kihelyezésre a díszvilágítás” – nyilatkozta a polgármester.

A karácsonyi sétány kis fenyőit idén is felsőzsolcai óvodások díszítik fel, és a szintén hagyománynak számító vendéglátás sem marad el, forró teával és mézeskaláccsal várják majd a forgatag vendégeit.