Skip to content

Adventi forgatag az energiatakarékosság jegyében

Ebben az évben is lesz Adventi Forgatag és ünnepi díszvilágítás Felsőzsolcán, viszont az energiatakarékosság jegyében. Kizárólag ledes világítást alkalmaznak a Hősök terén, ahol az adventi időszakban színes programok várják a látogatókat. Az energiahatékony világítással, illetve azzal, hogy az oszlopokra idén nem kerülnek fel a díszek, az önkormányzat több millió forintot tud megtakarítani.

Ma a helyére került a fenyőfa, és javában tart a készülődés a Hősök terén. A kis házak is jelzik, hogy hamarosan kezdődik az idei Adventi Forgatag Felsőzsolcán. Ebben az évben is színes programokkal várják a látogatókat a felsőzsolcai iskolák diákjai, az óvodások és a civilszervezetek.

November 27-én, ezen a héten vasárnap adventi készülődésre várják az érdeklődőket, majd meggyújtják az első gyertyát, ezt követően minden vasárnap 16 órakor várják a látogatókat a Hősök terén.

Óvodásaink és iskolásaink mellett civilszervezeteink és a történelmi egyházak helyi képviselői alappillérei műsorainknak, melyekkel vasárnaponként várjuk lakosainkat és a látogatókat. Úgy gondolom, hogy örömmel jönnek, mert vannak olyan gyerekek, akik szeretnek fellépni és ezáltal a szülőknek, nagyszülőknek is adunk egy pozitív érzést, illetve abban reménykedünk, hogy így többen látogatnak el az Adventi Forgatagra” – nyilatkozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

A Mikulás december 4-től 6-ig, várja a gyerekeket Felsőzsolcán. A Hősök terén a Mikulás-házban, december 4-én 16 órától, december 5. és 6. napján pedig délelőtt a Városháza dísztermében.
A város 11,5 méter magas lucfenyőjét, ami a mai napig a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ udvarát díszítette, fényfüzérek és gömbök díszítik majd, melyek a polgármester felajánlásának köszönhetően évről-évre újabb darabokkal bővülnek.
Idén is lehetőség van az alsó ágak díszítésére, ehhez várják a gyerekek díszeit és a Mikulásnak szánt leveleket, rajzokat.

A karácsonyi világítás az energiatakarékosság jegyében üzemel majd. Kizárólag a tér és a körforgalom kerül kivilágításra az elmúlt években vásárolt ledes díszvilágítást alkalmazva, amikkel a nagy energiaigényű díszeket váltották ki. Ennek köszönhetően több millió forintot tud spórolni az önkormányzat a rendezvény megtartása mellett – tájékoztatott az önkormányzat.

Többmilliós megtakarítás mellett szervezzük meg az idei Adventi Forgatagot, szűkebb körben, mint a korábbi években. Azt tervezzük, hogy ugyanaz a karácsonyi hangulat lesz a Hősök terén, ahol az elmúlt években vásárolt ledes megvilágítást használjuk, a város utcáin pedig nem kerül kihelyezésre a díszvilágítás” – nyilatkozta a polgármester.

A karácsonyi sétány kis fenyőit idén is felsőzsolcai óvodások díszítik fel, és a szintén hagyománynak számító vendéglátás sem marad el, forró teával és mézeskaláccsal várják majd a forgatag vendégeit.