Skip to content

Adománygyűjtés – Rászoruló családoknak varázsolta szebbé az ünnepeket az összefogás

Facebook

Rászoruló családoknak gyűjtött adományokat Felsőzsolca Város Önkormányzata és a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány decemberben. Az önkormányzat évek óta folytat karitatív tevékenységet a lakosság bevonásával, ezzel is támogatva a felsőzsolcai családokat.

Az idei adománygyűjtés december 15-én zárult, a felajánlásokat az Unió Coop Zrt. 405.sz. ABC-ben elhelyezett gyűjtőponton várták. A karitatív tevékenységek kiemelt időszaka az év vége, de fontos, hogy az önzetlenségre és a segítségre egész évben szükség van.

„Önkormányzatunk egy nagy szociális hálózatot tart fenn és működtet, aminek természetesen az a célja, hogy az ellátottaink életét minél könnyebbé, minél harmonikusabbá tegyük. Az ellátottaink között kiemeltek a gyermekek, hiszen a Szociális Szolgáltató Központon belül gyermekvédelmi hálózat is működik. Amikor a városban élő gyerekeknek és családoknak csak egy kicsit is szebbé és könnyebbé tudjuk tenni a karácsonyát, akkor én úgy gondolom, hogy valami óriási célt tűzünk ki magunk elé és valami nagyon jót tudunk tenni. Nagy öröm számomra, hogy ebben a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány mellett a lakosságunk is mindig partner” – mondta Szarka Tamás polgármester.

A felhívás fontos része volt, hogy tartós élelmiszert várnak, hiszen ezzel sokat segítenek egy-egy rászoruló családon. Az élelmiszer csomagokat Szarka Tamás polgármester, Pásztor Erik alpolgármester és Macsuga Roland képviselő közösen állították össze. A Felsőzsolcai Családokért Alapítványnak köszönhetően édességgel, ruha adományokkal és tűzifával is kiegészült a családok részére december 22-én eljuttatott adomány.

„Nagyon jó az együttműködés az alapítványunk és a városvezetés között. Évek óta gyűjtünk adományokat, nem csak decemberben, így mindig örömmel csatlakozunk az önkormányzat kezdeményezéseihez. Jelen vagyunk az önkormányzati rendezvényeken is, hogy minél szélesebb körben segíthessük a felsőzsolcai családokat. Idén december 15-ig vártuk a felajánlásokat, amiknek nagyon örülünk és hálásak vagyunk értük” – mondta Dr. Varga Krisztina, a Felsőzsolcai Családokért Alapítványnak elnöke.

Az adományokat hátrányos helyzetű családokhoz, valamint idős, egyedülálló emberekhez juttatták el ebben az évben is, ezzel is segítve megoldani fűtésüket és ellátásukat a téli időszakban.