Skip to content

A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati intézmények ügyfélszolgálatain nem kötelező a maszkviselés

Dr. Bobkó Péter jegyző a 77/2022.(III.04.) kormányrendelet alapján tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy március 7-től a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati intézmények ügyfélszolgálatain nem kötelező a maszkviselés. Az önkormányzati fenntartású óvodák és a Felsőzsolcai GAMESZ eljárási rendjével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Megszűnt a maszkviselési kötelezettség, és kivezetésre került az a szabály, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő. Két terület képez kivételt ez alól: a szociális és egészségügyi dolgozók esete.  

Az idősotthonokban és kórházakban továbbra is fenntartják a maszkviselési kötelezettséget, de hatályát veszti a tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív beavatkozások veszélyhelyzeti rendjéről szóló 469/2021. (VIII.6.) Korm. rendelet.

Kivezetésre került a védettségi igazolvány használata is, azonban egy esetleges hatodik Covid-hullám esetén a korlátozások visszavezethetők, mivel az egészségügyi veszélyhelyzet továbbra is fennmarad. 

 

Az önkormányzat intézményeiben is megszűnt a rendkívüli eljárásrend.

 

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda épületeibe a szülők újra beléphetnek, a maszk használata nem kötelező. Lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekeket a szülő kísérje be az épületbe.

A belépés során a szülők részére továbbra is rendelkezésükre áll a kézfertőtlenítés.

Továbbra is ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, ezzel is biztosítva az egészséges környezet megteremtését. A munkatervben fellelhető programok megrendezésre kerülnek, ezekre várják a gyermekeket, a nyitott programokra pedig az érdeklődő szülőket is.

 

A Felsőzsolcai GAMESZ ügyfélszolgálatán és dolgozói körében is megszűnt a kötelező maszkviselés az enyhítéseket követően, azonban a Központi Konyhán továbbra is javasolt annak használata.

A kézfertőtlenítési lehetőségek továbbra is rendelkezésre állnak. Fokozottan figyelnek arra, hogy zárt térben ne legyen nagy csoportosulás a munkavállalók körében, így a reggeli és délutáni munkaidő regisztrálások ezek után is a szabad levegőn történnek.