Skip to content

A hőségriadóra tekintettel palackozott ásványvíz osztását rendelte el a polgármester

Ismét elrendelték a hőségriadót, amely július 20-án éjféltől július 23-a éjfélig érvényes. A kánikulára való tekintettel Felsőzsolca Város polgármestere palackozott ásványvíz osztását rendelte el.

Szarka Tamás elmondta:

“A vízosztással szeretnénk felhívni lakosságunk figyelmét arra, hogy lehetőleg ilyen melegben, különösen a betegek, ne tartózkodjanak a napon, illetve jobban figyeljünk a családtagjainkra, szomszédainkra, különösen a gyerekekre és idősekre. Remélem, hogy ez a figyelemfelhívás célhoz ér és jobban figyelünk majd egymásra.”

A szénsavas és szénsavmentes ásványvizet az Önkormányzati Rendészet munkatársai és a diákmunkások kínálták a városban közlekedőknek, a víz osztásánál Szarka Tamás polgármester is közreműködött.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.
A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért kérik, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. Emellett arra kérik a lakosságot, hogy a következő napokban ügyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását, és lehetőség szerint a legmelegebb órákban, azaz 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a tűző napon.