Skip to content

A házaspárokat köszöntötték Felsőzsolcán

Felsőzsolca városa 2023-ban is csatlakozott a hazánkban tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Házasság Hete programhoz, amelyet a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával szerveznek idén is. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Az eseménysorozat idei mottója: Szeretetbe kapaszkodva!

„A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat.” – írja a Házasság Hete Szervezőbizottsága.

Ezzel a céllal csatlakozott Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét a kezdeményezéshez, és várták az idén jubiláló házaspárok jelentkezését.
A felhívásra ez alkalommal 17 pár jelentkezett, őket köszöntötte tegnap délután Szarka Tamás polgármester a Városháza Dísztermében. A polgármester beszédében elmondta, örül annak, hogy idén is ilyen nagy számban jelentkeztek a felhívásra, és annak is, hogy a házasságkötések száma is növekszik Felsőzsolcán. Kiemelte, hogy valamennyi, a jó házasság titkáról szóló gondolat közös eleme a feltétel nélküli szeretet, a türelem és egymás kölcsönös tisztelete, mindemellett a hosszú évek, évtizedek óta házasságban élő párok gondolataiból kitűnik, hogy sok esetben a humor is fontos szerepet kap a párkapcsolatban. A résztvevők a köszöntés utáni kötetlen beszélgetés során megosztották egymással a megismerkedésük részleteit, a jó házasság titkát, olykor egy kis humorral fűszerezve.
A jubiláló párok között idén két ezüst és három aranylakodalmát ünneplő házaspárt is köszöntött a polgármester, míg egy pár az 55. házassági évfordulóját ünnepelte.

A jó házasság titka a felhívásra jelentkezett házaspárok szerint:

Kovács Zoltán és Kovács-Grulyó Katalin:

Hogy mi a jó házasság titka? Mi mindig szeretettel, megértéssel és tisztelettel fordulunk egymáshoz. A nehézségeket együtt oldjuk meg, ebben segít még mindkettőnk jó humora.

Szolga Marianna és Szolga Szabolcs: Fotó

Szerintünk a jó házasság és a jó párkapcsolat titka a bizalom, őszinteség a jókedv a humor és a rengeteg kommunikáció. Fontos, hogy őszintén önmagunk legyünk, döntéseinket együtt hozzuk meg, figyeljünk a másikra jó, illetve rosszabb napokon is. Becsüljük meg egymást és mindig éreztessük a másikkal azt, hogy mennyire fontos nekünk.

Takács Andrásné és Takács András: Fotó

A jó és hosszú házasság titka? Ilyen nincs! Együtt kell megöregedni!

Karamarinov Angel és Karamarinov Jordanka: Fotó

Sokan kérdezték tőlünk, hogy mi lehet a hosszú házasság titka. 50 éves házasok leszünk az idén és ahogy visszagondolok ezekre az évekre, talán nem is olyan bonyolult a válasz. Fiatalon házasodtunk és megtaláltuk egymás szeretetét és tiszteletét. Két szép lányunk és unokánk is van. Nagyon boldogok vagyunk. A hosszú házasság titka mindenkinek a szívében van, de tudni kell átadni a szeretetet, a tiszteletet a párunknak. A mindennapokban időt kell szakítani egy kellemes beszélgetésre, egy kézfogásra, mert érezni kell, hogy bízunk egymásban, mert ez minden gondon átsegít.

Obrzut László és Obrzutné Molnár Judit:

Úgy gondoljuk, hogy a harmónia és a jól működő kapcsolat alapja elsősorban a megfelelő kommunikáción és az egymás iránti tiszteleten múlik. A nehezebb időszakok fűszere a humor, és az, hogy megtanuljuk értékelni az apró örömöket is, ami lehet akár egy mosoly a másiktól vagy egy ölelés, esetleg egy kedves szó. Így hát mindig van miért hálát adni. Ha a csodás és a nehezebb pillanatokat is együtt éljük meg, az még erősebbé teszi a kapcsolatot.

Fazekas Melinda és Kiss József:

A jó házasság titka szerintünk az, hogy minden nap megbeszéljük egymással a problémáinkat és az örömeinket. Együtt minden könnyebb.

Nagy Tamásné és Nagy Tamás:

A hosszú házasságnak nincsenek titkai!  Nem is szabad misztifikálni. A kölcsönös tisztelet és tolerancia az alfája és omegája, és pont.

Varga Lászlóné és Varga László: Fotó

Hogy mi a hosszú házasság titka? Egymás iránti feltétel nélküli tisztelet, bizalom, türelem és a soha el nem múló szeretet.

Zavodni Lászlóné és Zavodni László:

A jó házasság titka szerintük: A szeretet, türelem, tolerancia, egymás iránti tisztelet és a döntés, hogy tűzön vízen át együtt akarjanak élni.

Pucsokné Szabó Erzsébet és Pucsok Sándor Péter:

Egy jó házasság titka egymás tisztelete, elfogadása, minden jó és rossz tulajdonságaival együtt türelmesek vagyunk egymással, megosztjuk egymással örömünket bánatunkat, egymás mellett vagyunk jóban rosszban. Mind a két félnek tennie kell azért, hogy egy házasság jól működjön.