Skip to content

A felsőzsolcai köztemetőben is készülnek a halottak napjára, mindenszentekre

Tekintettel a november 1-jei mindenszentekre, illetve a hosszú hétvégére, nyújtott nyitvatartással, a gépkocsiforgalom irányítása mellett látogathatják a sírkertet Felsőzsolcán.

Zökkenőmentes napokat, méltó emlékezést készítenek elő a felsőzsolcai köztemetőben. Az önkormányzat az elmúlt időszakban olyan állapotba kívánta hozni a temető környezetét, hogy a mindenszentek és a halottak napi ünnep ténylegesen ünnep legyen a hozzátartozók részére.

Számtalan hagyomány kötődik a mindenszentek és a halottak napja köré, de ez a keresztény ünnep mindenhol a halottakra való emlékezésről szól, ami együtt jár a sírok rendbetételével és a gyertyagyújtással.
A városüzemeltetés munkatársai elvégezték az utolsó fűnyírást, és ahogy arról korábban már beszámoltunk, a temetőben locsoló tárolók, illetve új padok kerültek kihelyezésre. Fejlesztésre került a világítás is, így ez évtől még több reflektor biztosítja, hogy zökkenőmentes legyen a mindenszenteki látogatás.
A mindenszentekre készülve a Kegyeleti parkban is megtörtént a zöldfelület karbantartása és az ágak gallyazása.
A közlekedésben és parkolásban idén a polgárőrség a Felsőzsolcai Önkormányzati Rendészettel együttműködve segíti majd az ünnep alatt az emlékezni érkezőket.
A felsőzsolcai köztemető tekintettel a november 1-jei mindenszentekre, illetve a hosszú hétvégére, a mai naptól november 1. napjáig nyújtott nyitvatartással, 8 órától 20 óráig lesz nyitva, hogy a hozzátartozók leróhassák a kegyeletüket.