Skip to content

A 2023. évi Támogatási Alap kiegészített összegének felosztásáról döntött a Képviselő-testület

Felsőzsolca Város Önkormányzata a 2023. évi Támogatási Alapra elkülönített összeget 2 millió forinttal kiegészítve ebben az évben 5 és fél millió forinttal támogatja a Felsőzsolca közigazgatási területén működő kulturális, sport, gyermek- és ifjúsági közösségi, szabadidős tevékenységet folytató nonprofit civil szervezetek és közösségek munkáját – tette közzé Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2023. évi Támogatási Alapra elkülönített összeget 2 millió forinttal kiegészítette, így ebben az évben 5 és fél millió forinttal támogatja a Felsőzsolca közigazgatási területén működő kulturális, sport, gyermek- és ifjúsági közösségi, szabadidős tevékenységet folytató nonprofit civil szervezetek és közösségek munkáját.
A támogatás célja a civil társadalom erősítése, szerepvállalásának növelése rendezvények, közösségi események, tevékenységek megvalósításán keresztül.

A helyi civil szervezetek pályázatot nyújtottak be, mely tartalmazta többek között céljaik, programjaik leírását, teljes költségvetésüket, az igényelt támogatási összegeket. A határidőre beérkező kilenc érvényes pályázat közül nyolc pályázó ebben az évben már élt az Önkormányzat által biztosított pályázati lehetőséggel, így ők a mind két ütemben támogatásban részesültek.

A hatáskörrel rendelkező bizottságok javaslatai alapján a Képviselő-testület az alábbi támogatási összegeket ítélte meg:

Együtt Egymásért „Péntek 17” Egyesület: 200 000 Ft

Berki-tó Horgász Egyesület: 150 000 Ft

Felsőzsolcai Zeneiskoláért Alapítvány: 200 000 Ft

Együtt Felsőzsolcáért Egyesület:300 000 Ft

Felsőzsolcai 2. számú Óvoda Gyermekeiért Alapítvány: 150 000 Ft

Kéz a kézben Alapítvány: 150 000 Ft

Zsolca Kulturális Egyesület: 250 000 Ft

A Felsőzsolcai Iskoláért Alapítvány: 150 000 Ft

Zsolca Tánc Népművészeti és Kulturális Egyesület: 450 000 Ft

Facebook