Skip to content

Hírek - Programajánló

Kastélylátogatás Füzérradványba

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a felsőzsolcai lakosok részére. A július 4. napján megrendezésre kerülő program férőhelyeinek száma korlátozott, ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjéhez kötött – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

Olvass tovább »

Szikora Róbert és az R-GO június utolsó hétvégéjén Felsőzsolcán

Felsőzsolca Város Önkormányzata ünnepi programsorozattal várja az érdeklődőket június 28-án és 29-én. Szombaton már reggeltől benépesül a sportpálya, ahol a hagyományos főzőversenyen mérhetik össze tudásukat az amatőr és profi szakácsok. Az egész napos programok Szikora Róbert és az R-GO, valamint a Vegas Show Band nagykoncertjeivel zárulnak majd. Szerezd be a jegyed most!

Olvass tovább »

Szent Iván-éj – A varázslatok éjszakája

Szent Iván-éj a fény, az élet és a szerelem ünnepe. Valamikor régen, ezen az éjszakán a teljes falu közössége a határban rakott nagy tűz mellett ünnepelt, énekkel, virrasztással és tánccal. Ezt a szokást felelevenítve június 23. napján, amikor a Nap a legmagasabban ragyog az égen és legrövidebb az éjszaka, apró csodákkal, a zene és a tánc varázsával várják a kedves látogatókat Felsőzsolcán a Bárczay- kastélyban.

Olvass tovább »

Júniusban Ünnepi Könyvhét

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából író-olvasó találkozóra, kiállításmegnyitóra, bábos mesés előadásra és ünnepi koncertre várják az érdeklődőket 2024. június 13-14-én a Bárczay-kastélyba.

Olvass tovább »

Kertmozi Felsőzsolcán – Esőnapként június 12-én várják a filmek szerelmeseit a szabadtéri rendezvényre

A kedvezőtlen időjárás előrejelzés miatt június 12-én kerül megrendezésre a Kertmozi!
Júniusban és augusztusban különleges moziélménnyel várnak mindenkit, aki szereti a filmeket és az igazi mozi-hangulatot, mégpedig egyedülálló helyszínen és módon. A Rendezvények Háza udvara kertmozivá alakul, és első alkalommal a Kutyaszálló és a Grease című filmeket vetítik majd.

Olvass tovább »

Helyszínváltozás – Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartandó megemlékezés a meteorológiai szolgálat előrejelzésére alapozva a Bárczay-kastélyban /Felsőzsolca, Szent István u. 2./ kerül megrendezésre 17 órakor. A koszorúzásra a megemlékezést követően az Összetartozás Emlékparkban kerül sor.

Olvass tovább »

Átadják a bölcsőde épületét

Felsőzsolca Város Önkormányzata „RRF-1.1.2-21-2022-00068 Bölcsődei szolgáltatás fejlesztése Felsőzsolcán” című pályázata 2022. március 9-én pozitív elbírálásban részesült bruttó 420 millió Ft támogatással, amely támogatás nem visszatérítendő. A projekt keretében megvalósult bölcsőde épületének ünnepélyes átadására 2024. május 31. napján 9:00 órai kezdettel kerül sor. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Olvass tovább »

Szenzációs Gyereknapra várják a lakosságot

Felsőzsolca Város Önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt május 25-én a Felsőzsolcai Gyereknapra. Mókás programok és vetélkedők az Árvízi Emlékpark és játszótér területén, ahol Varga Feri és Balássy Betti is bemutatja családi műsorát.

Olvass tovább »

Mennyire ismeri a helyi tehetségek munkásságát?

A Felsőzsolcai Települési Értéktár Bizottság tisztelettel meghívja Önt, a felsőzsolcai értékeket bemutató Helyi Érték, Helyi Tehetség programsorozatra.
2024. május 28-án 17 órától Domoszlai Emőke, Felsőzsolcán élő és alkotó amatőr festőművész képeiből nyílik kiállítás a Bárczay-kastélyban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Olvass tovább »

Pattanj nyeregbe! Jön a Kerékpáros Felsőzsolca!

Itt a jó idő, vegyük elő a kerékpárokat! Van, aki munkába, van, aki iskolába és van, aki a szabadba vágyik, ha bicikliről van szó. A Kerékpáros Felsőzsolca a bringázás és a település népszerűsítéséről szól. Mert a bringa kevés helyet foglal, nem szennyezi a levegőt és ráadásul iszonyúan egészséges. Hát, akkor elő a bringákkal! Találkozzunk szombaton 14 órakor a Hősök terén!

Olvass tovább »

Kozma Orsi és zenekarának Let’s Swing című műsora Felsőzsolcán

Kozma Orsi és zenekara ad koncertet Felsőzsolcán a Bárczay-kastély udvarán 2024. május 11-én 18 órakor. A több, mint 15 éves múlttal, 3 stúdiólemezzel és több díjjal jutalmazott énekesnő a Jazz+Az és a Cotton Club Singers után egy születésnapi meghívásnak köszönheti zenekarának megalakulását. A Kastély Koncert programsorozat évadnyitó eseményére szeretettel várják a Swing kedvelőit és minden kedves érdeklődőt.

Olvass tovább »

Gyógynövényekkel az egészségért

Hogyan segíthet a természet az egészség megőrzésében? Erre, és hasonló kérdésekre kaphatnak választ május 15-én 17 órakor a Bárczay-kastélyban, a Gyógynövényekkel az egészségért – talpunk alatt a segítség című előadás során. Szilvási Szilvia gyógynövény technológus és Orliczki Attila túravezető, fotós szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében.

Olvass tovább »

Lélekpendítő Irodalmi Szalon

Május 8-án 17 órakor várja az olvasást és könyveket kedvelőket a Lélekpendítő Irodalmi Szalon következő alkalmára a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár. A beszélgetés témája: szülő-gyermek kapcsolat.

Olvass tovább »

Május 25-én Városi Gyereknap Felsőzsolcán

Felsőzsolca Város Önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt május 25-én a Felsőzsolcai Gyereknapra. A résztvevők számára idén is mókás programokkal és vetélkedőkkel készülnek az Árvízi Emlékpark és játszótér területén, ahol Varga Feri és Balássy Betti is bemutatja családi műsorát.

Olvass tovább »

Játék a kastélyban – Ismét Felsőzsolcán a Körúti Színház társulata

Molnár Ferenc – Játék a kastélyban című briliáns darabjával érkezik ismét Felsőzsolcára a Körúti Színház társulata.
Az előadást 2024. május 5-én, vasárnap 18 órától láthatja a felsőzsolcai közönség, a Rendezvények Házában. A parádés szereposztás és a mulatságos bonyodalmakkal átszőtt történet felhőtlen kikapcsolódást ígér.
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre elektronikusan a kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu e-mail címen, valamint telefonon a 06 20 413 85 82-es telefonszámon van lehetőség.

Olvass tovább »