Skip to content

24 órás futás – Újra várják a futás szerelmeseit Felsőzsolcán

A korábbi évek sikere után, idén szeptember 15-16. napján rendezik a 24 órás futást Felsőzsolcán. A rendezvényen minimum 15 perces időszakok foglalhatók, a maximumot a résztvevők saját döntésére bízzák.

A korábbi évek sikere után 2023-ban, harmadik alkalommal ismételten megrendezik a 24 órás futást a felsőzsolcai sportpályán kialakított futókörön.
A rendezvény időpontja szeptember 15. péntek 9:00 – szeptember 16. szombat 9:00 óra, az időpontok foglalására szeptember 14-én, 12:00 óráig van lehetőség.
Regisztrálni az induló nevének, elérhetőségének, és a futás időpontjának megadásával a 24orasfutas@felsozsolcaph.hu e-mail címen lehet. Minimum 15 perces időszakok foglalhatók, a maximumot a résztvevők saját döntésére bízzák.

A 24 órás futás főszervezője, Felsőzsolca Város Önkormányzata küldetésének tekinti, hogy hangsúlyozza, a tudatos életmód kialakítását már gyermekkorban szükséges elkezdeni, amelyben meghatározó szerepük van a szülőknek. Az a tapasztalat, hogy ha a szülők sportolnak, a gyermekek példaképként tekintenek rájuk és nagyobb eséllyel válnak ők is sportolókká, így a korábbi rendezvények mintájára, most is várják a legkisebbeket is szüleikkel.

Az egészségfejlesztés és a környezetvédelem fontosságára való felhívás az önkormányzat kiemelt célja, így az eseményt a zöld elvek mentén rendezik meg. Nincs szórólapozás, vagy egyszer használatos műanyag pohár, ehelyett szelektív hulladékgyűjtőkkel és meglepetéssel készülnek a szervezők.
– A szervezés során törekedtünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk. Megpróbálunk teljesen szórólapmentesen kommunikálni a folyamat során. A frissítő ponton nem lesznek egyszer-használatos eldobható poharak, illetve igyekszünk minél kevesebb szemetet termelni és hagyni magunk után – tudtuk meg Szarka Tamás polgármestertől.

Szeptember 15-16. napján tehát 24 órás futás, az egészség, sportos életmód és környezetvédelem jegyében. A rendezvény megnyitóval kezdődik, az első futók 9:00 órakor rajtolnak.