Skip to content

24 órás futás – Több százan futottak a hétvégén Felsőzsolcán

Pénteken délelőtt szokatlanul nagy volt a nyüzsgés a sportpályán. 10 órakor vette kezdetét ugyanis a 24órás futás, melyre folyamatosan érkeztek a résztvevők.

Az eseményt a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola diákjai nyitották meg, akik a délutáni órákig folyamatosan futottak a megújult futópályán.

 

A tudatos életmód kialakítását már gyermekkorban szükséges elkezdeni, amelyben meghatározó szerepük van a szülőknek, de ebben szerepet vállalnak a tanárok és Felsőzsolcán az önkormányzat is – mondta Pásztor Erik, az iskola igazgatóhelyettese, aki polgármester úr mellett főszervezője volt a rendezvénynek.

 

Az eseményre nem csak Felsőzsolcáról, de más településekről is érkeztek mozogni vágyók. Egyéniben, párosban, családok és baráti társaságok is futottak a 24 óra leforgása alatt.

A résztvevők 15 perces és 2 órás időszakokban is váltották egymást, a legbátrabbak a félmaratont is teljesíthették.

 

A rendezvény során lépésszámlálóval mérték a futók által egyéniben megtett távot, melyet a rajtcsomagok tartalmaztak. A 24 óra alatt közel 600 kilométer távot tettek meg folyamatosan. A rendezvényen több mint 500 résztvevő futott.

 

Felsőzsolcán egyre több futót és kocogót lehet látni. A futásra megfelelő hely hiányában, többségük a gáton futott az elmúlt időszakban, azonban köszönhető a sportpályán kialakított rekortán futókörnek, mely a hobbi és a profi sportolókat is kiszolgálja, újra biztonságosan futhatnak a városban.

 

Sokan sportolnak Felsőzsolcán, kerékpároznak vagy éppen a kondiparkban edzenek, és természetesen futnak is, melyet már az új rekortán pályát használva is megtehetnek. Ezért is örülünk, hogy ilyen sokan regisztráltak a rendezvényre, hiszen közel 500-an jelezték online formában indulási szándékukat, és a helyszínen is voltak jelentkezők – mondta Szarka Tamás polgármester.

 

Reméljük, hogy a nagy sikerre való tekintettel, ez a rendezvény is hagyománnyá válik majd Felsőzsolcán.

 

Tekintsék meg a rendezvényről készült VIDEÓT

 

Fotók: Véninger Cintia