Skip to content

2024-ben is igényelhető a születési támogatás Felsőzsolcán

2024-ben is igényelhető a születési támogatás! A 2024. január 1. napját követően született gyermekek támogatására vonatkozó kérelmet, a gyermek születését követő 6 hónapos jogvesztő határidőn belül, az erre szolgáló nyomtatványon lehet benyújtani a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatalban.

Felsőzsolca Város Önkormányzata továbbra is biztosítja az újszülöttek részére születési támogatását.
A gyermeket saját háztartásában gondozó törvényes képviselő, aki a gyermek megszületése előtt legalább egy évvel Felsőzsolca város közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezett, és az újszülött nevére a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény szerinti Start értékpapírszámlát nyitott, kérelme benyújtásával igényelheti az önkormányzati támogatást.

A kérelem elbírálását követően Felsőzsolca Város Önkormányzata a Start értékpapírszámlán rendelkezésre álló egyenleget egy alkalommal 30 000 Ft-tal egészíti ki.

A kérelem nyomtatvány ITT letölthető, illetve személyesen is átvehető ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatalban.

A támogatás iránti igényt személyesen, ügyfélfogadási időben lehet benyújtani a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal Földszint 6. irodahelyiségében, postai úton pedig a 3561 Felsőzsolca, Szent István u. 20. postacímre küldve.

Részletek a Felhívásban.