Skip to content

10 méter magas karácsonyfa a Hősök terén

Ma délelőtt a helyére került Felsőzsolca karácsonyfája. Idén egy 10 méter magas ezüstfenyő díszíti majd a teret.

Ma reggel vágták ki a Gobal Kertransz Kft. szakemberei és a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai az idei karácsonyfát, mely a Hősök terét díszíti majd.

 

Ebben az évben is több felajánlás érkezett az önkormányzathoz, ezek közül választotta ki Szarka Tamás polgármester a legszebb és legalkalmasabb fenyőt, ami majd a teret díszíti az adventi időszakban.

 

Nem kis munka egy ekkora fenyő kivágása és szállítása, az elmúlt évekhez hasonlóan most is a városüzemeltetés vállalta az összehangolt munkát igénylő feladat lebonyolítását, melyet az önkormányzati rendészet rendésze biztosított.

 

Az ünnepi előkészületek már korábban elkezdődtek. Fényfüzér díszíti majd az önkormányzat épületének homlokzatát és a karácsonyfát, a városban fénymotívumokat helyeztek el a kandeláberekre. A körforgalomból a tavaly megkedvelt hóember átköltözik a Vállalkozás Segítő Központ udvarára, helyet adva a különleges fényszökőkútnak, melyet a GAMESZ munkatársai készítettek. A közkedvelt szarvasok és a szán mellett a téren álló fákat idén is világító óriás gömbök teszik még szebbé az ünnepi időszak alatt.

 

Most is lesznek újítások, árulta el a város polgármestere, amikkel szeretnék az ünnepre hangolódást erősíteni lakosok és a Felsőzsolcán átutazók körében. Az egyik ilyen újítás, a már említett fényszökőkút mellett, hogy a gyerekek is díszíthetik majd a Hősök terén álló fát, valamint elhelyezhetik rajta a kívánságaikat levél, vagy rajz formájában. A polgármester bízik abban, hogy ezzel is új hagyományt teremtenek a városban.

 

Idén újra lesz Adventi Forgatag városunkban.

Az önkormányzat a hagyományokhoz híven megrendezi a közös adventi gyertyagyújtásokat a Hősök terén, vasárnaponként 16 órakor.

 

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, első alkalommal az ünnepi fényeket kapcsolják majd fel. A jelenlegi járványügyi helyzet még engedi, hogy a Mikulás a Hősök terén felállított Mikulás-házban várja majd a gyerekeket a második gyertyagyújtás alkalmával. A harmadik alkalommal Danyluk Emil fotókiállítása költözik ki a térre, valamint Adventi koncertet ad Szécsi Viktória és Vízi Viktor, a negyedik vasárnapon pedig ismét lesz Adventi Vásár.